Хотели са изправени пред затваряне в курортния комплекс Чифлик край

...
Хотели са изправени пред затваряне в курортния комплекс Чифлик край
Коментари Харесай

Цял курорт остана без вода

Хотели са изправени пред затваряне в курортния комплекс " Чифлик " край Троян. Причината - спряна питейна вода от близо една година. Това обрича локалния хотелиерски бизнес на банкрут. Девет хотелиери са се обединили и са написали писмо за следващ ВиК проблем.

„ Проблемът е от много от дълго време, само че от юли 2017г. питейната вода при нас е спряна. Това е направено от компания, която се смята за притежател на водопреносната мрежа. Тези дейности идват в отговор на нашите претенции да се направи законно ВиК сдружение, каквото в курорта няма. Ние желаеме да има регламентирана държавна цена на водата, както и качеството ѝ да бъде следено”, описа пред „ Нова телевизия “ хотелиер.

„ Към този миг в курорта има нелегално ВиК сдружение, покровителствано от Община Троян и Басейновата дирекция. Самото то обаче няма никакви документи за благосъстоятелност върху водопровода. Въпреки това то събира такси от всички нас и това натрупа пропуснати изгоди за може би повече от 1 млн. лв., които ние плащаме на това частно сдружение. То взема решение по кое време и кой ще има вода”, изясни хотелиерът Григорий Костов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР