Хотелът на Румен Гайтански - Вълка в държавното ловно стопанство

...
Хотелът на Румен Гайтански - Вълка в държавното ловно стопанство
Коментари Харесай

Окончателно: Хотелът на Румен Гайтански край яз. Искър е незаконен и ще бъде съборен

Хотелът на Румен Гайтански - Вълка в държавното ловно стопанство " Искър " е противозаконен и би трябвало да бъде съборен.

Решението е на Върховния административен съд, дефинитивно е и не предстои на обжалване.

То идва след няколкогодишна правосъдна борба, която беше предизвикана след разкриването на градежа от сегашния народен представител от ПП-ДБ Владислав Панев.

С неуместно решение от декември 2021 година Административният съд в София разгласи, че градежът на територията на ловното стопанство " Искър " не е противозаконен, а е " ".

Архивните сателитни фотоси на мястото на градежа демонстрират по какъв начин сред 2019 и 2020 година е " изникнала " нова огромна постройка, а не е юридически ремонт на съществуваща сграда.

Това решение в този момент е анулирано от последното изговаряне на Върховен административен съд.

" Зимните Сараи на Румен Гайтански - Вълка ще бъдат съборени. С това беше анулирано лобисткото решение на предходната инстанцив, която беше намерила " пропуски " в заповедта на Столична община ", написа Панев в обява във Фейсбук.

Той напомня, че градежът е изпълнен по контракт на ловното стопанство с компанията " Био Майнинг ", благосъстоятелност на Гайтански. Свързаната с него компания " " беше получила близо 150 млн. лева заем от Българската банка за развиване по време на ГЕРБ.

" Капка по капка, връщаме справедливостта и законността в България. Процесът не е елементарен, не е и бърз. Но се случва в случай че имаме здрави нерви и самообладание. Няма различен метод за просперитета на страната, с изключение на всичко да са равни пред закона. И персоналният ни образец е изключително значим. Затова и има смисъл от на пръв взор обречени борби против Вълка, Ковачки и други " по-равни ". Както се вижда, упоритостта се възнаграждава ", написа Панев, като изрича експлицитни благодарности за разрешаването на проблема на Александър Дунчев.

Бившият народен представител от " Продължаваме промяната " беше персонално зает с проблема, до момента в който беше шеф на Агенцията по горите в служебния кабинет на Стефан Янев.

Дунчев назовава решението на Върховен административен съд " невиждан триумф, в който никой не вярваше ".

" Съдът през днешния ден даде зелена светлина за събарянето и на противозаконния ловджийски вълчи сарай в ДЛС Искър, откакто преди месец позволи събарянето и на наоколо до сарая. Забележителен резултат от обединените старания на шепа политици, общинари, горски и най-много публицисти, които към момента имат вяра, че България може да бъде европейска правова страна. Е, и Вълкът не се предава! В момента се пробва да вземе на ловна концесия още две елитни държавни ловни стопанства - Ропотамо и Извора. Но най-малко към този момент знае, че не е недостижим ", написа Александър Дунчев в своя обява.

Докато течеше процеса за хотела край язовир " Искър " - в центъра на София избухна различен скандал поради противозаконна сеч на дървета в Борисовата градина на терена на затворената от близо две десетилетия къпалня " Мария Луиза ". Мажоритарен притежател на земята още веднъж са компании, свързвани с предприемача Румен Гайтански. Тогава от общината постановиха санкция, а Софийската районна прокуратура стартира инспекция по случая.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР