Хотел Yaraka се намира в малкото градче Ярака в близост

...
Хотел Yaraka се намира в малкото градче Ярака в близост
Коментари Харесай

Австралийският хотел, който забрани на емутата да го посещават

Хотел Yaraka се намира в дребното градче Ярака наоколо до Куинсланд, Австралия. Районът, където хотелът оперира, е дом на доста диви животни, в това число вторите по величина птици на Земята - ему. Въпреки заплашителните си размери, две от емутата - брат и сестра на име Кевин и Карол, дълго време са добре пристигнали в хотел Yaraka, където се отбиват за закуска и да забавляват гостите, отседнали в хотела.

В един миг обаче емутата стартират да прекрачват границите, като атакуват храната на хората по време на пикник и се промъкват в хотелския бар. Собствениците на хотела най-сетне вземат решение да подхващат ограничения и да забранят на емутата достъпа, откакто птиците се научават да се изкачват по стълбите.

Един от притежателите на хотел Yaraka Крис Гимбъл споделя пред CNN Travel, че емутата са като " дребни прахосмукачки, когато става въпрос за храна ". За да предотврати нападателно държание към гостите, хотелът слага ограничаващо въже пред стъпалата, което не разрешава на птиците да влизат.

View this post on Instagram
A post shared by Senator James McGrath (@senatormcgrath) on Jul 26, 2020 at 3:45pm PDT

Освен защитните ограничения, които взимат, от хотела поставят и табела с надпис, който гласи: " Достъпът на емута до това заведение е неразрешен, поради неприятно държание ".

Птиците ему може да не са първото нещо, което ни идва на разум при изброяване на най-опасните създания в Австралия, само че явно и те могат да основат не малко проблеми.

View this post on Instagram
A post shared by Guardian Australia (@guardianaustralia) on Jul 27, 2020 at 11:27pm PDT

Освен емута, в Австралия живеят и казуари, за които се счита, че едни от най-опасните птици в света. Те имат 12-сантиметров нокът на всеки крайник и не са редки случаите, в които агресивното им държание води до гибелта на някои хора.
 Коалите, Австралия и застрашени ли са от изгубване
Застрашени ли са от изгубване коалите

Страшни прогнози
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР