Хотел в Слънчев бряг с антични каменни скулптури из фоайета

...
Хотел в Слънчев бряг с антични каменни скулптури из фоайета
Коментари Харесай

Хотел на Маджо в стил „мутробарок“ се кичи с шедьоври от Древен Рим, Гешев е в кома за боса от СИК

Хотел в Слънчев бряг с антични каменни статуи из фоайета и алеи – законно ли е това? За владеене на по-дребни такива артефакти полицията нормално арестува, а тук ги излагат намерено и са част от обзавеждането, заяви e-vestnik.

Наричат го „ хотела на Маджо “…
 Пред хотела има рекламно пано на „ Интернешънъл асет банк “, наричана банката на СИК. За нея беше открито, че медиатор е теглил в брой 60 млн. лв. от сметки на компании работещи по автомагистрала „ Хемус “. Снимка: e-vestnik
Хотелският комплекс „ Хелена резорт ” е на първа линия в Слънчев бряг, 5 звезди, с паркова част, вътрешни и външни басейни, фитнес, спа-център, детски ъгъл и всички екстри. Нощувката е до 368 лв. в стая за двама в разгара на сезона и над 500 лева за апартамент. Цeните в ресторант, бар са подобаващи за подобен хотел.
 Двете фигури на лъвчета на един от централните входове на хотела са с незнаен генезис и могат да се датират към 1 век прочие Хр. до 1 век сл. Хр. Табела към тях единствено предизвестява на британски „ Не пипай шедьоврите “. Снимка: e-vestnik
Това, което прави усещане на посетители и преминаващи, е особеният жанр мутробарок, със скулптури и изображения на лъвове и глави на орел.

Тези модерни „ творби на изкуството ”, обаче, са съчетани с достоверни антични статуи и каменни орнаменти.
 Каменни фигури от римски град, незнайно кой. За такива „ находки “, необявени съгласно закона, се лежи в пандиза. Снимка: e-vestnik
Реклама

В централно предверие до рецепцията седи римска скулптура без глава, под която на табела е написано на британски „ Автентична неповторима римска скулптурна фигура 1-2 век след Христа, изкопана в България ”. Главата евентуално е продадена отвън България, статуята е останала тук заради неспособност да се изнесе скрито.
 Каменни орнаменти от римски град край алеите. Снимка: e-vestnik
Централният вход на вътрешната хотелска част на комплекса пък е декориран от двете страни с две каменни фигури на лъвове, още по-стари и с необозначен генезис, и табела на британски „ Не пипай шедьоврите ”.

На разнообразни места по алеите са подредени в профил каменни орнаменти, елементи от колонада и други Очевидно от декорация от римски град, незнайно кой. Има и десетина огромни глинени съдове, евентуално от 2-3 век. За една такава малък иманяр може да лежи в пандиза.
 Двете фигури на лъвчета на един от централните входове на хотела са с незнаен генезис и могат да се датират към 1 век прочие Хр. до 1 век сл. Хр. Табела към тях единствено предизвестява на британски „ Не пипай шедьоврите “. Снимка: e-vestnik
Не, няма по какъв начин тази музейна колекция да е законна и законно експонирана. Ако антиките бяха от хранилищата на някой музей, дадени чартърен за „ декорация ” на хотел, щеше да стане скандал. И най-малкото експонатите щяха да са датирани и с генезис. А тук мирише на иманярство.
 Римска скулптура с незнаен генезис в централно предверие на хотела. Надписът на британски гласи: „ Автентична неповторима римска скулптурна фигура 1-2 век след Христа, изкопана в България ”. Снимка: e-vestnik
Полицията изтръсква джобовете на събирачи на монети и ги арестува за няколко изтъркани бронзови монети без никаква стойност, а тук цели скулптури и каменни пластики си седят за декорация и никой даже не повдига въпроса.

Иван Гешев също е в будна кома, когато стане дума за някогашния началник на Бойко в СИК Младен Михалев – Маджо.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР