Хотел в Кюстендил и къща за гости в Сапарева баня

...
Хотел в Кюстендил и къща за гости в Сапарева баня
Коментари Харесай

Два обекта в Кюстендилска област кандидатстват за помощта за настаняване на бягащи от войната украински граждани

Хотел в Кюстендил и къща за посетители в Сапарева баня са единствените два обекта, намиращи се в Кюстендилска област, които аплайват за помощта за престояване на бягащи от войната украински жители.

 Условията за кандидатстване са регламентирани с решение 181 на Министерски съвет от 30.03.2022 година

Крайният период за подаване на документи в Министерство на туризма, за първи стадий на финансиране, касаещ интервала на настаняване 24.02.2022 година – 31.03.2022 година, изтича в 16:30 ч. през днешния ден.

Разселените лица от Украйна, обхванати от краткотрайната протекция, въведена в деяние от Европейски Съюз и приведена в Република България по Закона за убежището и бежанците, в това число и лицата под 18 години, имат право на филантропична помощ за настаняване и изхранване в места за настаняване, вписани в Националния туристически указател или в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър за места за заслон, в общ размер на 40 лева без Данък добавена стойност на едно лице за нощувка и храноден (закуска, обяд и вечеря), в това число туристически налог. Програмата не финансира превозването на лицата от български пропусквателен пункт до мястото за настаняване.

Помощта се дава за:
лице, за което е зародило право да получи краткотрайна протекция на територията на Република България – за интервала от 24.02.2022 година до 15.04.2022 година, в това число, без оглед на това дали лицето е записано и има издадена „ регистрационна карта на чужденец ” по реда на Закона за убежището и бежанците-лице, което е записано и има издадена „ регистрационна карта на чужденец ” – през интервала от 24.02.2022 година до 15.05.2022 година, включителнолице, което е записано и има издадена „ регистрационна карта на чужденец, на който е предоставена краткотрайна протекция ” и което е почнало работа по трудов контракт – до 30 дни от датата на започване на работа, според клаузите на трудовия контракт, след регистрирането му по планувания в Кодекса на труда ред в Национална организация за приходите, в интервала на деяние на Програмата.
Програмата се управлява от Министерство на туризма. Местата за настаняване, които не са подали документи за финансиране на първи стадий от помощта, могат да го създадат и в период до 15.06.2022 година

260 хотелиери от цялата страна са подали документи за приемане на помощта до края на вчерашния ден. Те аплайват за финансиране на 271 171 нощувки на украински жители.

167 са записаните към днешна дата украински жители, пребиваващи в Кюстендилска област. Новорегистрираните, от 01.04. досега, са 17, от които 16 в община Сапарева баня и 1 в община Дупница. В страната броят на записаните и получили краткотрайна протекция е 42 439.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР