Хотел с басейн в курортното градче Хисаря е бил проверен

...
Хотел с басейн в курортното градче Хисаря е бил проверен
Коментари Харесай

Провериха хотел с басейн заради жаба

Хотел с басейн в курортното градче Хисаря е бил тестван от инспектори на РЗИ – Пловдив поради тъжба на шокирана туристка. При почивката си там дамата видяла жаба до басейна. Тя я снимала и се ожалила в Регионалната здравна ревизия, защото съгласно нея не било възможно наоколо до открит хотелски басейн да има жаби. Това заяви зам.-шефът на РЗИ – Пловдив доктор Аргир Аргиров. Това е единствената тъжба, получена досега в инспекцията от началото на плувния сезон, който бе открит на 1 юни, написа "Монитор ".

„ От фотографията, която бе приложена към жалбата, не може да се разбере къде е снимана жабата. Дали е на същото място, или на друго, само че изпратихме инспектори, които да ревизират на място хотелския басейн”, сподели доктор Аргиров. По думите му в случай че фактически са били открити земноводни край хлорираната водна повърхност, то притежателите на обекта ще бъдат задължени да създадат разчистване и ще бъдат санкционирани.

От 1 юни специалистите на РЗИ-Пловдив вършат изненадващи инспекции на плувните басейни в Пловдив и района. Общата численост на басейните е 96, като откритите са 60, сподели доктор Аргиров. Инспекторите на РЗИ наблюдават за непорочност на водата и на санитарните възли. От своя страна притежателите на басейните са длъжни на всеки 10 дни да изследват микробиологичните индикатори на водата и да дават резултатите в РЗИ. Строго се следи да се съблюдават равнищата на хлор в басейните, тъй че и да няма превишение, и да не се основат предпоставки за болести. Проблемът идвал от множеството гости, които постоянно забравяли преди да влязат в басейна, да минат и да се облеят под душа. Така имало риск от внасяне на колибактерии, което да докара до заболявания измежду останалите гости на басейните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР