Хотел разказва на гостите си българската история по уникален начинУникален

...
Хотел разказва на гостите си българската история по уникален начинУникален
Коментари Харесай

Хотел разказва на гостите си българската история по уникален начин

Хотел споделя на гостите си българската история по неповторим метод
Уникален живописен план, осъществен в хотел „ Симона Комплекс “, споделя на гостите му забавни моменти от българската история, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На един от етажите му са изрисувани 14 неповторими стенописа, на които са изобразени редица значими трагични и героични моменти от 13-вековното ни славно минало. Проектът носи името „ Гости от предишното “ и е част от задачата на хотела да разпространява България като културна дестинация с дълбоки исторически корени.

Идеята и сюжетът са на притежателя Моника Иванова. „ Идеята ми пристигна по забавен метод. Трябваше да пиша план за екскурзия по определена от мен дестинация и взех решение да пиша за Япония. За мен тя постоянно е била дестинация фантазия. В последна сметка това, което съумях да намеря за Япония, беше доста нищожно. Така осъзнах, че по същия метод чужденците, идващи в България, нищо не знаят и не виждат. Така взех решение да основа картини от България, които да приказват “, споделя тя.

Така с изключение на с учтивия привет на личния състав, гостите на хотела са посрещани и от облици, представящи развиването на България от хан Кубрат, през Златния век, та чак до тъмните епохи на османско робство и пробуждането на българите от Паисий Хилендарски.

За да бъде спазена историческата меродавност, всички картини са подредени по последователен ред.

Богато изрисувани са още и таваните, а художникът Емилия Димитрова е употребила и релефни изображения.

„ Без подготовката на плановете, практическата работа беше към 3 месеца. Тя беше усилена, от заран до вечер “, споделя тя. Художникът Емилия Русинова споделя още, че нито един от българските владетели не се е оказал сложен за обрисуване, изключително когато човек демонстрира интерес към историята.

Това не е единственият живописен план на хотелски комплекс „ Симона “. Неговият втори етаж пък посреща посетителите с 6 съществени и 5 спомагателни пейзажи от България, измежду които Розовата котловина, Балчишката градина, Седемте рилски езера и други. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР