Хотел „Палма”, който се намира в Златни пясъци ще бъде

...
Хотел „Палма”, който се намира в Златни пясъци ще бъде
Коментари Харесай

Хотел на „Златни пясъци” с отнета звезда

Хотел „ Палма”, който се намира в Златни пясъци ще бъде с отнета звезда. Това се случва откакто клиенти сигнализираха, че комплексът не дава отговор на условията за 4 звезди. Последва инспекция персонално от министърът на туризма Николина Ангелкова.

Категоризацията на хотела е издадена през 2011 година На място при инспекцията се оказа, че в него липсват всевъзможни условия за хора с понижена пъргавина, няма лоби бар, бар на басейна, нито даже сифони в баните, които са измежду условията за хотел 4 звезди. Категоризираните стаи са 39, само че по лист те са се оказали 42. Хотелът е с изтичащо уверение за категоризация, само че в министерството не е декларирана прекатегоризация.

Проверките на местата за настаняване не престават, като глобите стигат до 3000 лева за всяко нарушаване при първа ревизия, посочи министър Ангелкова. По същия метод е била направена инспекция и на хотел "Бялата лагуна “ в Кранево, също с 4 звезди, който не е отговарял на категорията си и нямал обособени пространства за хора с понижена пъргавина.

Според министър Ангелкова с изключение на усилването на контролните функционалности на министерството като цяло са нужни и районни инспектиращи звена за следващ надзор, които да реагират незабавно на сигналите на място. До момента по цялото Черноморие има 5 сходни фрапиращи случая с хотели, където е открито разминаване с нормативите. На хотел "Палма " е формиран акт за налагане на санкция, само че ще бъдат подписани и още за по-малки нарушавания. Те може да бъдат поправени, след което следва повторна инспекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР