HotArena получи анонимен видео сигнал, в който случващото се наподобява

...
HotArena получи анонимен видео сигнал, в който случващото се наподобява
Коментари Харесай

Ексклузивно в HotArena! Корумпирани служители на МВР публично заснети как прибират рушвет!

HotArena получи неизвестен видео сигнал, в който протичащото се прилича съвсем на добре познатата на всички ни катаджийска скица – предоставяне на подкуп от лидер на МПС, който органите на реда прибират, с цел да не записват в системата си направено от него нарушаване.  

Действието се развива на 27.03.2019 (сряда) на столичния бул. „ Черни връх “, квартал „ Лозенец “. Очевидец, намиращ се в постройката насреща, се натъква на следната панорама през прозореца:  две коли, спрели в най-дясна лента и патрулка, паркирала зад тях. Свидетелят взема решение да снима процеса, чиято кулминационна точка придобива абсурден и подкупен привкус.

Служителите на Министерство на вътрешните работи ревизират документите на водача на сребристия джип и евентуално го осведомят какво нарушаване е направил и какви ще бъдат последствията и глобите. След няколкосекундна полемика, лидерът се запътва към колата си, рови, или по-точно – брои, взима нещо от нея, наподобяващо на книжни банкноти.  Връща се към патрулката, подава каквото е взел, след което органите на реда му връщат документите за ръководство на МПС, без да му издадат фиш или акт . Секунди за още малко пояснения и думи за прощаване, след което нарушителят е свободен, а служителите на реда си потеглят.

Не по-малко абсурден от цялата тази история е методът, по който чиновниците на Министерство на вътрешните работи напущат – извършвайки противоположен завой на безусловно неприемливо и неразрешено място .

Съдейки по стикерите и номера на патрулката, въпросните служители на реда са от столичното 4-то РПУ , което стана пословично след неуместния случай от началото на годината. След акция на полицията и спецпрокуратурата в София бяха арестувани шефът на „ Икономическа полиция “ и четирима полицейски чиновници, които са образували проведена незаконна група, която изнудвала за такса „ успокоение “ търговци в столичния квартал „ Лозенец “, за който дава отговор 4-то РПУ дава отговор. В един миг  исканите суми станали прекомерно огромни и жертвите на рекета подали сигнал.

Видеото, което бе изпратено до  HotArena  и протичащото се в него, е като еквивалент на резила на някогашния катаджия Сашо Тръпков от 2014 година Тогава той беше сниман по какъв начин взима рушвет, а клипчето беше публикувано във всички обществени мрежи и попадна в новинарските излъчвания на всички малките екрани. Тръпков, който в този момент е таксиметров водач, бе приет за отговорен по три обвинявания, две от които са за приемане на рушвет от 20 лв., който взел от водач, с цел да не му написа акт за отнето преимущество и каране без колан и взимане на 10 лв. от водач, с цел да не го санкции за каране без колан. Сашо Тръпков получи 3 години условно с 5-годишен изпитателен период и санкция от 2000 лв. и 1500 лв. разходи по делото.

Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР