Хостингът поскъпва рязко, след като в края на миналия месец

...
Хостингът поскъпва рязко, след като в края на миналия месец
Коментари Харесай

Хостингът поскъпва рязко, след като cPanel вдигна цените с 2000%

Хостингът нараства внезапно, откакто в края на предишния месец cPanel, най-използваният надзорен панел за уеб-хостинг по целия свят, разгласи шокова смяна в модела си на ценообразуване, с който усилва цените с до 2000% на сървър, оповестява NS1.bg. 
 VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти  LiteSpeed уеб сървър за бързи уеб сайтове от NS1  200 лв. премия в брой от NS1.bg  Защо да изберем VPS хостинг за уеб страницата си?
Очакваше се нарастване на цените, само че промяната на модела на ценообразуванене изненада хората от сектора. 

Всички хостинг сегменти употребяващи cPanel ще бъдат наранени и ще има нарастване на цените – споделен хостинг, риселър хостинг, VPS хостинг, наети сървъри. Всеки ще бъде обиден по друг метод според от това какъв брой cPanel сметки има основани на управлявания от него виртуален или нает сървър. Всеки клиент на cPanel ще би трябвало да заплаща по $0.20 за всеки акаунт над 100 на своя сървър. Новите цени влизат в действие от 1 септември 2019. Във форума WebHostingTalk на адрес http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1770316 кипи оживена полемика обвързвана с нарастването на цената и смяната на модела на ценообразуване.

За момента NS1.bg няма да прави промени в цените, защото към момента сме в връзка с нашите акаунт мениджъри от cPanel и е допустимо да има спомагателни промени и по-добри условия. В взаимозависимост от резултата от тази връзка, NS1.bg ще уведоми своите клиенти по какъв начин смяната на ценовата политика на cPanel ще ги афектира.

Подновяването на всички хостинг услуги е променено да става на месечна база до момента в който получим финално решение от ръководството на cPanel за новите цени.

След обявените промени цените на споделените хостинг проекти ще бъдат увеличени, тъй като цената на всеки cPanel лиценз за всеки обособен сървър се усилва с 250% плюс $0.20 USD за всеки акаунт над 100. Можем да ви уверим, че услугите на NS1.bg ще продължат да бъдат най-конкурентните и ефикасни даже след смяната на ценовата политика на cPanel, която визира всички хостинг компании употребяващи cPanel надзорен панел.

Риселър хостингът се употребява за хостване на доста на брой дребни уеб уеб сайтове и този сегмент ще бъде един от най-тежко засегнатите. Новият модел на ценообразуване ще накара всички притежатели на cPanel риселър хостинг сметки да заплащат по $0.20 за всеки акаунт, който основават на сървъра. Отделно от това, цената на cPanel лиценза за всеки риселър хостинг сървър ще се усили с 250%.

Новата ценова политика ще афектира най-много хостинг фирмите предлагащи риселър хостинг без ограничаване в броя на основаните сметки. Всички те ще би трябвало да трансформират проектите си, които да разрешават основаването на избран брой сметки.

Ако хоствате до 5 акаунта на вашия виртуален сървър, няма да бъдете обиден от нарастването.

Ако хоствате повече от 5, само че по-малко от 30, цената за cPanel лиценза ще се усили с към 50%.

Ако имате над 30, само че по-малко от 100, цената за лиценза ще се усили с към 150%. За всеки акаунт над 100 ще се заплаща в допълнение, като настоящата оповестена цена е $0.20 на акаунт.

Нищо кой знае какво не се е случило на хостинг пазара през последните 15 години, в случай че приказваме за софтуерни нововъведения подобряващи сигурността на уеб страниците и увеличаващи изгодите за притежателите на уеб сайтове. Хостинг фирмите вършат минимални промени в опита си да подобрят и създадат счупения споделен хостинг модел сигурен. Компании като DigitalOcean и Amazon доведоха до съществено понижаване на цените на виртулните сървъри без включено ръководство, доближавайки цената до тази за споделен хостинг.

NS1.bg знаеше от години, че ще има световна смяна, която ще промени метода на работа на хостинг промишлеността и метода на хостване на уеб страниците, за което шефът на компанията, Владислав Георгиев, загатна в редица изявленията онлайн, в радия и малките екрани. Споделеният хостинг губи известност и бива преместен от хостинг на виртуални сървъри, тъй като потреблението на VPS е единственият метод за реализиране на оптималната сигурност, бързо зареждане на уеб страниците, обезпечени запаси и 100% надзор.

В момента всеки притежател на управляем виртуален сървър би трябвало да заплаща редица такси за лицензи, които съставляват 80% от цената на услугата. С останалите 20% хостинг компанията би трябвало да заплаща за сървъри, колокация, заплати, наеми и да осъществя облага, с цел да съществува и да се развива. Поради тази причина преди 4 години NS1.bg пренасочи по-голямата част от облагата си, с цел да сътвори вътрешен отдел за разработки и нововъведения, който назова Облачна лаборатория или „ THE CLOUD LAB “.

За последните 4 години в Облачната лаборатория бяха основани редица новаторски принадлежности и програмен продукт, които разрешиха на всеки притежател на уеб уебсайт да има личен cloud VPS за безграничен брой уеб сайтове с надзорен панел, ежедневни бекъпи и SShield отбрана ръководен 24 часа в денонощието от специалисти на NS1.bg на налична цена – по-ниска от цената на cPanel лиценза.

SPanel е надзорен панел от последващо потомство, който беше основан, с цел да направи Интернет по-безопасно място за всички. За да го създадем събрахме статистика от над 1500 cPanel сървъри и установихме, че над 90% от cPanel потребителите употребяват по-малко от 20% от функционалността. Правилото 80/20 още веднъж се оказа, че работи с цялостна мощ.

SPanel има всичко, от което се нуждаят притежателите на уеб сайтове. Има интеграция с Nginx, LiteSpeed, Let’s encrypt и поддържа PHP 5.6, 7.0, 7.1, 7.2 и 7.3 работещи с PHP-FPM за оптималната скорост. За бази данни SPanel употребява последната версия на MariaDB.

Потребителите на WordPress могат да се възползат от функционалността на SWordPress Manager.
Инсталиране на WordPress с 1 клик Авотамично възобновяване на ядрото, тематиките и плъгините Функция ЗАКЛЮЧВАНЕ, която прави WordPress извънредно сложен за хакване. Разполагаме с над 1000 SPanel сървъра работещи от към 10 месеца с нула хакнати WordPress уеб страницата. Промяна на администратор парола Бекъп, клониране и стейджинг функционалността е на 60% подготвена
С Nginx интеграцията в SPanel вашият уебсайт ще се зарежда по-бързо, в сравнение с cPanel сървър. В същото време SPanel е доста лек и може да обслужи стотици хиляди визити на сървър с 2GB RAM. Получавате повече и плащате по-малко, а NS1.bg реалокира уеб страницата ви и се твърди, че работи на новия сървър без да плащате в допълнение. Отдолу можете да видите по какъв начин наподобява новата версия на SPanel, която ще бъде обявена напълно скоро.

SShield е новаторска система за сигурност, която блокира 99.998% от офанзивите към вашия уебсайт. В същото време следи уеб страницата ви в действително време за дупки в сигурността и ви осведоми по имейл при пораждане на хак. Изпраща разбор за афектираните файлове и стъпки за разрешаване на дупката в сигурността. Ако не можете да се справите, специалисти от техническа поддръжка на NS1.bg са на линия да оказват помощ 24 часа в денонощието.

SShield е конфигуриран на всеки сървър със SPanel и е част от контролния панел. Той не коства в допълнение и способства за съвършената среда за всеки уеб уебсайт във време, когато сигурността се е трансформирала в най-големият проблем за уеб страниците.

В SPanel има интегрирана бекъп система, която е създадена в Облачната лаборатория на NS1.bg. Тя прави ежедневни архивни копия на вашите данни на отдалечени бекъп сървъри. Всеки консуматор в SPanel може да възвръща файлове, директории и бази данни самичък, без потребност от ръчна интервенция на чиновници от техническа поддръжка.

SPanel е изцяло съчетаем надзорен панел със cPanel и ви икономисва таксата за cPanel лиценз. Изключително лек е, не употребява обилни сървърни запаси и няма никакви ограничавания за броя на хостваните уеб сайтове. Мозъците в Облачната лаборатория на NS1.bg непрестанно прибавят нова функционалност според от потребностите и желанията на SPanel потребителите. Ще дам един образец. Когато потребителите ни помолиха да създадем интеграция с Nginx, ние го сторихме в границите на 1 месец. Потребителите на cPanel молят за такава интеграция от 6 години и тя към момента не се е случила.

SPanel не е просто надзорен панел. Това е решение от нов вид всичко в едно. То прави споделения хостинг непотребен, тъй като разрешава да имате личен заоблачен виртуален сървър с надзорен панел, ежедневни бекъпи и висока сигурност, ръководен от специалисти 24 часа в денонощието на цена, която всеки може да си разреши и с преимущества, които споделеният хостинг не може да даде.
Висока сигурност – споделеният хостинг не може да даде висока сигурност без значение какъв спомагателен програмен продукт или конфигурационни промени се вършат на споделения сървър, тъй като всеки уеб уебсайт на споделения сървър е малка врата за местни офанзиви към вашия уебсайт. Непрекъснато бързо зареждане на уеб страницата ви – уеб сайтът ви ще се зарежда постоянно бързо, тъй като ресурсите са обезпечени. Други уеб сайтове на същия споделен сървър няма да забяват вашия уебсайт в никакъв случай повече. 100% доставйне на имейлите – вашите известия няма да бъдат блокирани в никакъв случай, тъй като никой различен няма да употребява вашия IP адрес за изпращане на имейли. С виртуалния сървър получавате личен IP адрес.
Конфигурирайте вашия сървър на адрес https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php и по-късно просто изпратете питане до специалистите по пренасяне на имейл [email protected]. Ще ни трябват вашето потребителско име и ключова дума за уеб страниците, които желаете да трансферираме. Ние ще преместим всички уеб сайтове за наша сметка и ще се уверим, че работят на новия сървър. След това ще ви помогнем с смяната на неймсървърите, след което уеб страниците ви към този момент ще се зареждат от новия ви сървър със SPanel. Ще можете да хоствате безграничен брой уеб сайтове и няма да имате никакви софтуерни ограничавания. SPanel работи на облачни сървъри, което значи, че ще плащате тъкмо толкоз, колкото ползвате. Вие решавате с какъв брой място, процесорни ядра и оперативна памет вашият сървър ще разполага.

Ако заради някаква причина решите, че желаете да се върнете на сървър със cPanel, NS1.bg ще трансферира вашите уеб сайтове назад за лична сметка без да плащате в допълнение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР