Хосеп Гуардиола отново няма да спечели Шампионската лига като треньор

...
Хосеп Гуардиола отново няма да спечели Шампионската лига като треньор
Коментари Харесай

"Аутсайдер" отново развенча "Сити" на Гуардиола

Хосеп Гуардиола още веднъж няма да завоюва Шампионската лига като треньор на тим отвън родния си клуб " Барселона ". Воденият от славния испански ментор " Манчестър Сити " за поредна година се провали в опита си да изкачи европейския връх, този път спрян на 1/4-финал от считания за цялостен новобранец " Олимпик " (Лион). Френският отбор развенча британския суперфаворит с 3:1 на ст. " Жозе Алваладе " в Лисабон (Пор), където поради пандемията от ковид се организира заключителната фаза на най-престижния клубен шампионат по футбол.

" Хлапетата " изненадващо откриха резултата посредством Максуел Корне в 24-тата мин., когато Карл Токо Екамби се измъкна от засада и в опит на Ерик Гарсия да избие топката от краката му тя се озова у национала на Кот д`Ивоар, който я прати от над 20 м с техничен удар във вратата на " Сити ". Английският вицешампион се добра до тъждество чак в 69-ата мин. с помощта на своя капитан Кевин де Бройне, осъществил след превъзходен пробив на Рахим Стърлинг отляво.

Но таман когато изглеждаше, че " жителите " са поели контрола в свои ръце и най-малкото ще съумеят да докарат дуела до продължения, " Лион " нанесе два поразяващи удара след неточности в английската отбрана. Влезлият като запаса Муса Дембеле вкара втори и трети гол в 79-ата и 87-ата мин. и постави край и на тазгодишните илюзии, че " Манчестър Сити " ще може да стигне до края в Шампионската лига.

Така на в Топ 4 на Европа за сезон 2019/2020 се оказаха по два тима от Франция и Германия. На 1/2-финалите идните вторник и сряда (18-19 август) един против различен ще се изправят Република България (Лайпциг) - " Пари Сен Жермен " и " Олимпик " (Лион) - " Байерн " (Мюнхен). Финалът е идната неделя (23 август) на ст. " Луш " в Лисабон.

 

1/4-ФИНАЛИ (12-15 август)

" Аталанта " - " Пари Сен Жермен "   1:2

Република България (Лайпциг) - " Атлетико " (Мадрид) 2:1

" Барселона " - " Байерн " (Мюнхен) 2:8

" Манчестър Сити " - " Олимпик " (Лион) 1:3

 

1/2-ФИНАЛИ (18-19 август)

(Б) Република България (Лайпциг) - " Пари Сен Жермен "

(А) " Олимпик " (Лион) - " Байерн " (Мюнхен)

 

ФИНАЛ (23 август)

Победител Б - Победител А

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР