Хосе Антонио Домингес Бандера, известен в целия свят като Антонио

...
Хосе Антонио Домингес Бандера, известен в целия свят като Антонио
Коментари Харесай

Лошото испанско момче на Холивуд

Хосе Антонио Домингес Бандера, прочут в целия свят като Антонио Бандерас, навършв а 60 години през днешния ден.

Роден в Малага , той напуща родния си град на 19-годишна възраст с тапия от школата по трагично изкуство в джоба и разочарованието от кариера като футболист в градския клуб заради строшен крайник, напомнят АНСА.
 Антонио Бандерас Gulliver/Getty Images
Съдбата го среща с Педро Алмодовар и сред тях незабавно се заражда едно артистично съдействие. През 1982 година са дружно на снимачната площадка на „ Лабиринт на пристрастеностите “. Съвместната им работа е в седем кино лентата и бележи кариерата му – взе участие в „ Матадор “ и " Законът на желанието " , печели интернационалното внимание с " Жени на ръба на нервна рецесия " (1988) и след „ Завържи ме “ напуща Европа в посока Америка, разчитайки на облика, който е построил - комбинация от тестостерон, добрина, иронична мощ и сценичен гений.

През 2011 година той се завръща при Алмодовар, с цел да възвърне връзката с корените си в „ Кожата, в която пребивавам “ , а осем години по-късно взима първата Златна палма с " Болка и великолепие “ в Кан и номинация за " Оскар ".
 Антонио Бандерас Gulliver/Getty Images
Междувременно от доста обещаващ се трансформира в обезпечено качество в Холивуд .

Работил е с огромни създатели като Джонатан Деми във „ Филадефия “ в ролята на гей, Нийл Джордан в„ Интервю с върколак ", Алън Паркър в„ Евита ", Де Палма във „ Фатална жена “, Уди Алън в „ Ще се срещнеш с мъжа на фантазиите си “, Робърт Родригес в „ Десперадо “ до „ Шпионски деца “.
 Антонио Бандерас Gulliver/Getty Images
Преминава през всички жанрове, съжалявайки единствено, че снима повече екшъни в сравнение с комедии, само че същинска звезда става с „ Маската на Зоро “ (1998) на Мартин Кемпбъл.

В персоналния му живот също е бурно - през 1996 година се развежда със своята брачна половинка Ана Леса с лед 8-годишен брак. През същата година подписва брак с актрисата  Мелани Грифит. 

" Мелани е тип шампанско с мехурчета. Никол пък е сок от пресни плодове, изцяло детоксикиращ " - с тази метафора испанският артист Антонио Бандерас изяснява разликите сред двете дами, които е обичал - актрисата Мелани Грифит, с която се раздели след 18 години брак през 2014 г . и брокерката Никол Кимпел , с която е последната му връзка.
 Антонио Бандерас Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР