Хорст Зеехофер обяви оттеглянето си от председателския пост на Християнсоциалния

...
Хорст Зеехофер обяви оттеглянето си от председателския пост на Християнсоциалния
Коментари Харесай

Хорст Зеехофер обяви оттеглянето си от ръководството на ХСС

Хорст Зеехофер разгласи отдръпването си от председателския пост на Християнсоциалния съюз (ХСС), оповестява Der Spiegel, като отбелязва, че под въпрос остава и какъв брой време още баварският политик ще извършва функционалностите си на федерален министър на вътрешните работи.

Във вечерните часове на неделя се състоя среща на управлението на ХСС, на която Зеехофер разгласи решението си да се отдръпна от лидерския пост. Партията възнамерява ексклузивен конгрес при започване на 2019 година за избирането на нов ръководител на ХСС, който е част от ръководещата в Берлин огромна коалиция.

В медиите към този момент се появиха спекулации за вероятното избиране на Манфред Вебер, ръководител на Европейската национална партия (ЕНП) и неин водещ претендент за европейските избори през 2019 година

Остава неразбираемо какъв брой време Зеехофер ще остане на поста федерален министър на вътрешните работи на Германия. Към сегашния миг няма направени публични изказвания. Източници обаче разкриват, че в границите на неделната среща на партийното управление Зеехофер е уверил, че „ 2019 година ще бъде годината на обновяването на ХСС “.

Следобед министър председателят на Бавария Маркус Зьодер ще показа министрите от новия си кабинет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР