Хорото може да обедини българите. Ако може, да спрем с

...
Хорото може да обедини българите. Ако може, да спрем с
Коментари Харесай

Петков и Василев с изненадващо интервю минути след Трифонов

" Хорото може да сплоти българите. Ако може, да спрем с националната топка и да се върнем към хорото " - по този начин описаха визията си за българското обединяване Асен Василев и Крил Петков в близо двучасово изявление, излъчено онлайн във Facebook от страницата на " Продължаваме промяната " и с аудитория в залата, на което модератор беше пиарът им Найо Тицин. Репликата за хорото пристигна от Асен Васлев в отговор на въпроса по какъв начин да се случи българското обединяване, а в началото присъстващите на изявлението се разсмяха на отговора. После Василев поддържа тезата си с довода, че на обичайното българско хоро се хваща цялото село, и то най-различни хора. 

Интеврюто на съпредседателите на Политическа партия и някогашни министър председател и вицепремиер стартира малко след старта на , който не спести рецензии по техен адрес.

" Това е обединяване, вършим нещо дружно и му се радваме. Какво пречи да си организираме публичния живот по този метод, както си организираме танците ", зачуди се Василев. " Песните ни са от хорови сформира, това го носим в нашия ген, само че сега се манипулира обществото, тъй че да се вкарат изкуствени разделения ".

" Дреме ни за мобилизацията в Русия дали е добра или неприятна ", уточни като образец той следващо разделяне у нас. Важно било, съгласно него, по какъв начин това би се отразило на нашата сигурност. " Иначе Путин да си прави каквото си желае в Русия ", добави Василев.

Кирил Петков хареса метафората за хорото и се върна към играта на национална топка, в която се целим един различен. " А можем да спрем с националната топка и да се върнем към хорото, тези разделения са доста огромна част операция във времето. Българската имунна система да се върне към хорото ", пожела си и Петков на собствен ред.

" Има едни хора, които не са част от кукления спектакъл ", сподели за себе си и партията си " Продължаваме промяната "  Кирил Петков, а Василев добави: " По-различни сме с това, че не сме минали през 6 партии, като господин Костадинов ".

Петков си пожела в идната управническа коалиция " да няма някой от тези, които през последните 30 години са лъгали ", без значение в коя партия са се маскирали. Той даде да се разбере, че не биха застанали зад вид експертен кабинет. Според Петков не съществува нещо като експертно държавно управление. " Всяко държавно управление може да падне при решение на Народното събрание. Ако някой се опита да продаде концепцията за експертно държавно управление, би трябвало да сте наясно кои са политическите партии, които го поддържат ", предупредии водачът на Политическа партия.

Цените няма да се качат при приемането на еврото, успокои още някогашният министър председател , като уточни, че " възрожденецът Костадинов " манипулира страха на хората. ГЕРБ пък бяха наречени " евроатлантици единствено на думи ".  " Действията им с " Турски поток ", обаче, демонстрират друго. " Турски поток " е най-голямата поддръжка на режима на Путин, скрита през корупция. Не мисля, че има по-голяма вреда за Европа като геополитически план от това, че сме позволили " Турски поток ", счита съпредседателят на " Продължаваме промяната ". Той упрекна още, че в последния парламент " Възраждане " и ГЕРБ са дали своят вот дружно в 70% от случаите.

Петков акцентира, че " Продължаваме промяната " са само и единствено пробългарска партия. " Имаме действителен български интерес, който би трябвало да следваме ", добави той.

 Скрийншот: Facebook, " Продължаваме промяната "

На въпроса дали президентът се е намесил в предизборната акция, Асен Василев изпревари Кирил Петков, до момента в който той се готвеше да отговори. " Президентът не се явява на тези избори ", побърза да каже Василев и тематиката бе затворена.

Двамата обясниха за какво страната ни не съумява - тъй като " думичката корупция е толкоз обвързвана с марката България ", по думите на Кирил Петков.

" Най-големият проблем на България, е, че едни кукловоди издигнаха борци и нарушители като хайлайф на страната и изгониха всички хора, които желаят да работят почтено, а другите ги смачкаха. Въпросната мафия, статукво, мръсната машина... И сега ние сме една от най-нещастните страни в света ", обясниха двете лица на Политическа партия.

Според Василев " нашата история е цялостна с невъзможни неща и в миналото Съединението е изглеждало по този начин, невероятно, " само че хората са го създали ". " Въпрос на доста работа и може би на малко полуда ", потърси разковничето бившит финансов министър.

 Скрийншот: Facebook, " Продължаваме промяната "

Сред положителните образци обратно в историята Петков пък заложи на ръководството на Стамболов. " По 1000 км на година, две пристанища, Халите, първата опера, Военният клуб, цялото финансиране на учебните заведения, читалищата и когато видите този човек какво е направил за пет години - ами те са повече от нещата, които си харесваме през днешния ден ", удиви се Кирил Петков. " Когато ни се присмиват - " абе, какви са тия вашите пет моста, по какъв начин ще станат! " " Истината е, че в случай че имаме действителен вероятен мандат за 4 година и да нямаме съдружен сътрудник " троянски кон ", в идващите пет години България може да не можем да я познаем ", разказа визията си Петков.

" Ако успеем да пренасочим релсите на влака България, аз съм сигурен, че идващото потомство ще стартира да гради ", заключи той и добави потребността от изчистване на терена.

 Скрийншот: Facebook, " Продължаваме промяната "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР