Хоро върху ски ще тропат ентусиасти на 3 март в

...
Хоро върху ски ще тропат ентусиасти на 3 март в
Коментари Харесай

Масово ски спускане с носии и ски хора за 3 март в Пампорово

Хоро върху ски ще тропат запалянковци на 3 март в курорта Пампорово, оповестиха уредниците от самодейността „ Голямото ски втурване с носии ".

Преди това искащите скиори и сноубордисти в ярки национални носии и с български флагове ще създадат общо втурване по скатовете на Родопите от връх Снежанка. Празникът е с поддръжката на „ Пампорово " АД, по тази причина лифтовете до кулата „ Снежанка " ще бъдат безвъзмездни сред 10,30 и 11,30 ч., с цел да могат да качат всички, които са си приготвили носии за националния празник. Ограничения за възрастта на скиорите няма, единствено носиите са значим детайл.

Спускането с носии стартира в 11,30 ч. от връх „ Снежанка " по писта № 6. Шествието ще следва така наречен Голямото знаме (6х4 метра), което ще бъде носено от към дузина скиори и ще бъде съпроводено от скиори с гайди и тъпани (и те ще бъдат със ски).

През това време на плац „ Студенец " общото въодушевление ще бъде поддържано от Общинския духов оркестър - Добрич, който ще свири навън още от сутринта на 3 март. Добруджанската духова музика особено ще приготви стратегия с родопски песни, с цел да може на този декор да се извие хоро със ски, трансформирало се в четиригодишна традиция.

Точно в 12 ч. на обяд на въжен превоз станция „ Студенец " ще прозвучи националният химн.

Събитието се организира в Пампорово от 2017 година насам. Миналата година е събрало над 8 хиляди посетители в курорта. На хорото със ски могат да се заловен даже тези, които не са скиори.

Автор на концепцията и уредник е Антония Каменичка. В изказвания пред медиите тя споделя, че се надява някой ден това събитие да бъде записано за „ Книгата на Гинес ".

„ Идеята пристигна свише, в случай че щете го наречете. Сънувах я и на идващия ден просто проведох събитието. Честно казано, и мен ме изненада какъв брой доста хора откликнаха и пристигнаха, страстта е неповторима ", споделя Каменичка в ефира на TV+ след миналогодишното втурване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР