Хормоните играят основна роля в най-ключовите за тялото ни процеси.

...
Хормоните играят основна роля в най-ключовите за тялото ни процеси.
Коментари Харесай

Как да възстановим хормоналния си баланс

Хормоните играят съществена роля в най-ключовите за тялото ни процеси. Хормоналният дисбаланс е едно от най-разпространените неразположения в днешно време. Лошото е, че се отразява на целия организъм - от подутина до липса на вкус и сила, едва либидо.

С настъпването на пролетта, доста от нас изпитват най-различни признаци на хормонален дисбаланс. Ето няколко лесни и ефикасни препоръки за възобновяване му.

Сбогом на захарта

Захарта работи като бомба за хормоните в тялото и афектира тези от тях, които са виновни за тежестта, глада и равнищата на кръвната захар. Захарта има непосредствено отражение върху инсулина, лептина и грелина в тялото - хормони, играещи роля метаболизма и изгарянето на мазнини.

 Снимка 322067

Дисбалансът в равнищата на инсулин и лептин мигновено засягат метода, по който тялото обработва и съхранява мазнините, държанието на имунната система при възпаления и менструалните цикли при дамите.

Кръстоцветни зеленчуци

Ако за финален път сте чували думата " кръстоцветни " в пети клас в учебно заведение, четете деликатно.

 Снимка 286831

Кръстоцветните работят като пречиствателен механизъм и по натурален път освобождават тялото от всички непотребни хормони. В фамилията на тези зеленчуци влизат къдравото зеле, карфиолът и броколите. Те имат потвърден резултат при регулирането на естрогена и тестостерона в тялото, като поддържат равнищата им в подобаващ баланс.

Внимание върху стомаха

Макар и да звучи малко необичайно, голямо количество от хормоните ни се синтезират в стомаха и червата. Това, единствено по себе си, дава отговор на въпроса за какво в днешно време милиони хора страдат от хормонални проблеми, поради качеството и произхода на множеството храни.

 Снимка 330326

За да се оправим с хормонален дисбаланс, първото място, което би трябвало да сме сигурни, че е наред, е стомахът. Дори най-малките стомашни неразположения могат да бъдат индикация за хормонален проблем или да причинят подобен напред във времето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР