Хормонът на удоволствието допамин е ключова причина за подобрено време

...
Хормонът на удоволствието допамин е ключова причина за подобрено време
Коментари Харесай

Допамин, освободен по време на тренировка, е свързан с подобрено време за реакция – проучване

Хормонът на удоволствието допамин е основна причина за усъвършенствано време за реакция след подготовка, съгласно ново проучване.

Учени от университета в Портсмут споделят констатациите могат да доведат до нови основани на извършения лекувания за възстановяване на когнитивното здраве при положения, в това число заболяването на Паркинсон, шизофрения, ADHD, пристрастяване и меланхолия.

Изследователите откриха, че времето за реакция на велосипедистите се усъвършенства с повишение на равнищата на допамин, до момента в който те участваха в извършения.

 

Д-р Джо Костело от факултета по спорт, здраве и извършения към университета, сподели: „ Знаем, че сърдечно-съдовите извършения усъвършенстват когнитивните резултати, само че точните механизми зад този развой не са били прецизно изследвани при хора до момента.

„ Използвайки нови техники за обрисуване на мозъка, успяхме да проучим ролята допаминът играе роля в стимулирането на мозъчната функционалност по време на подготовка и резултатите са в действителност обещаващ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР