Хорхе Сампаоли е един от онези селекционери, жертва на Мондиал

...
Хорхе Сампаоли е един от онези селекционери, жертва на Мондиал
Коментари Харесай

Търси се спасител за Аржентина

Хорхе Сампаоли е един от тези селекционери, жертва на Мондиал 2018. След като Египет уволни Ектор Купер, а Австралия уточни вратата на Берт ван Марвайк, в този момент наред е и аржентинецът. Опитният другояче експерт се провали с гръм и тропот отпред на своята татковина, а поради редица странни решения е апетитен и като един от главните виновници за фиаското на „ гаучосите “ в Русия. Само преди 4 години Меси и компания играха край на международното в Бразилия, само че в този момент трябваше да се приберат вкъщи след 1/8-финалите – най-лошото класиране на тима от 2002 година насам.
Сампаоли води южноамериканците в общо 15 мача, само че съумя да завоюва едвам 7.
Големият въпрос е кой ще наследи тима след огромното разтърсване? Вариантите са няколко…
Алехандро Сабела
Именно той изведе Аржентина до финала против Германия през 2014 година, изгубен с 0:1. Под негово управление „ гаучосите “ не записаха нито едно проваляне до мача за купата, постигайки три победи в груповата фаза. Впоследствие южноамериканците отстраниха Швейцария, Белгия и Холандия, с цел да пристигна мъчителното проваляне от Бундестима в продълженията.
Под негово управление отборът не играеше кой знае какъв брой красиво, само че за сметка на това дейно. Пак съгласно тях точно той е логически вид за нов селекционер, тъй като умее да избира вярната тактичност, с която Лионел Меси да получава нужната поддръжка от останалите звезди в отбора. Изненадващо или не, само че Сабела не е водил тим точно от 2014 година насам…
Диего Симеоне
Няма по-подготвен треньор за Аржентина от Диего Симеоне. Наставникът направи страхотни неща отпред на „ Атлетико “ (Мадрид). Под негово управление „ дюшекчиите “ взеха Ла Лига, два пъти Лига Европа и купата на Краля.
„ Да повеждам Аржентина постоянно е била моя фантазия, само че не съм в очакване на позвъняване от федерацията, това ще се случи в бъдеще “, разяснява преди време опитният експерт.
За своята татковина той има над 100 мача като футболист и игра на три мондиала – 1994, 1998 и 2002.
Симеоне е прочут като добре проведен треньор, чийто тим умее да играе еднообразно добре както да се пази, по този начин и в нападателен проект. Евентуално негово предопределение би донесло нужния дух в съблекалнята на Аржентина. По време на финалите в Русия отборът сподели плаха игра, неприсъща за тим от подобен диаметър.
„ Това, което се случва на Аржентина, е резултат от обстановката в локалния футбол през последните четири ужасни години: безредица, липса на водачи измежду играчите, през треньорите до шефовете. Отборът е изцяло загубен. Някой би трябвало да се изправи и да се бори за този тим “, съобщи Симеоне след краха на финалите.
Марсело Галярдо
Настоящият треньор на „ Ривър Плейт “ също е вид за заместител на Сампаоли. Сочен е като главен любимец. Под негово управление „ Насионал “ стана първенец на Уругвай, а през 2011 година се завърна в родината си, където реализира впечатляващи резултати отпред на аржентинския гранд. Той е най-успешният ментор на „ Ривър Плейт “ на интернационалната сцена. С него отборът завоюва Копа Судамерикана, южноамериканския еквивалент на Лига Европа, Копа Либертадорес, Суперкупата на Южна Америка. Вдигна два пъти и купата на Аржентина.
През 2015 година бе спряган за „ Лион “, само че по този начин и не се озова в Лига 1, където се подвизава и като футболист преди този момент. Бъдещето пред Галярдо сигурно е ослепително, а към този момент е апетитен и като едни от най-талантливите и бързо разрастващи се експерти. Той употребява модерни треньорски похвати, има способността да се схваща добре със своите играчи и да реализира задачите, сложени му от управлението.
Рикардо Гарека
Селекционерът на Перу се радва на най-хубавите години в своята кариера. Той класира „ инките “ за първи мондиал от три десетилетия насам. Освен това отборът му игра порядъчен футбол в Русия и реализира изненадваща победа над Австралия. Бе покрай това да спре Франция и Дания, само че шансът надалеч не бе на тяхна страна. Преди това Перу записа положителни резултати на Копа Америка през 2015 и 2016 година. Поради тази причина управлението на перуанския футбол към този момент прави всичко допустимо, с цел да го задържи най-малко до 2022 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР