Хорхе Лоренсо призна, че не се смята за фаворит за

...
Хорхе Лоренсо призна, че не се смята за фаворит за
Коментари Харесай

Хорхе Лоренсо посочи четирима фаворити за титлата в MotoGP

Хорхе Лоренсо призна, че не се счита за любимец за купа през 2019 година в MotoGP, само че уточни четирима водачи, които съгласно него са способни да станат първенци. Трикратният мотоциклетен първенец се приготвя за своя първи сезон с Honda, само че за злощастие се контузи в подготовка през зимата, поради което началото на сезона му може да се окаже по-трудно от предстоящото.

Според Лоренсо новият му съотборник Марк Маркес, който се възвръща от интервенция на рамото си, ще срещне тежък отпор, до момента в който се пробва да отбрани купата си в кралския клас от 2018 година. Испанецът счита, че през 2019-а дуото на Yamaha Валентино Роси и Маверик Винялес ще бъде по-голям фактор в челото, а Андреа Довициозо с мощния мотор на Ducati ще бъде главен кандидат за купата за трета поредна година.

" Както постоянно споделям, в MotoGP всичко е допустимо, само че несъмнено, би трябвало да бъдем и реалисти. Липсата на подготовка и травмата ми ще затруднят представянето ни в Катар, а евентуално и в идващите два или три кръга. Нашата цел е да подобрим още малко машината. На този стадий не считам, че съм измежду любимците за идния сезон. Има други водачи като Марк дружно с Довициозо, Валентино и Винялес ", разяснява Лоренсо.
Jump onboard with the Champ!

Enjoy this full lap at the #SepangTest on @marcmarquez93's Honda! pic.twitter.com/uziQquZ1WZ
— MotoGP™ (@MotoGP) February 10, 2019
Първият предсезонен тест за 2019-а бе доминиран от Ducati, само че Yamaha също показва развиване и превъзмогване на рецесията, в коята бе попаднал тима.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР