Хорхе Лоренсо призна, че двете му тежки падания с Honda

...
Хорхе Лоренсо призна, че двете му тежки падания с Honda
Коментари Харесай

Тежките падания с Honda шокирали Лоренсо

Хорхе Лоренсо призна, че двете му тежки рухвания с Honda през юни и последвалата травма в гърба му са основали подозрения към акцията му с конструктора в MotoGP. Трикратният първенец в кралския клас на мотоциклетизма изпусна четири кръга поради фрактура на прешлен, получена при рухване в тренировката на холандската писта " Асен ". Малко по-рано пък Лоренсо претърпя тежко рухване и в тест в Барселона, когато моторът му изхвърча от горната страна на бариерите.

MotoGP: PIC: Lorenzo's bike on the barrier after test fall: After the drama of Sunday's race, Jorge Lorenzo's Repsol Honda ends up on a tyre barrier at the Catalunya MotoGP test. https://t.co/oL0FRRS5Ns @Portal4Sport #MotoGP #Portal4Sport pic.twitter.com/iXJ91PTEHD
— Portal 4 MotoGP (@Portal4MotoGP) June 17, 2019
По време на възобновяване си Лоренсо, чийто първи сезон с Honda е изпълнен с травми, е обмислял опцията да се върне в Ducati още през 2020. В последна сметка той отхвърли този късмет и съобщи, че ще извърши контракта си с първенците в MotoGP.

" Аз съм човешко създание и след тези две толкоз тежки произшествия, изключително тази в " Асен ", и травмите след тях, започнах да имам подозрения и да се запитвам дали е вярно да продължа. Мисля, че е обикновено. Когато започнах да се възвръщам, подозренията лека-полека изчезваха. Реших да не си потеглям по-рано и да довърша предизвикването, което одобрих. Предизвикателството да съм конкурентен с Honda, да спечелвам надпревари и с тях, да мога да кажа, че съм печелил с три разнообразни машини (Yamaha, Ducati, Honda). Когато към този момент знаех, че тази травма няма да ми сътвори проблеми за в бъдеще и ще се възстановя изцяло, се успокоих и се почувствах по-сигурен в това, което съм почнал ", разяснява Лоренсо.

It's been a long road back for @lorenzo99! #BritishGP pic.twitter.com/2EIGeFvFqZ
— MotoGP™ (@MotoGP) August 23, 2019
На въпрос дали Лоренсо се е свързал с Ducati или те с него, испанецът заобиколи въпроса и отвърна, че желае да приказва единствено за бъдещето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР