Хорхе Линарес защити титлата си на Световната боксова асоциация (WBA)

...
Хорхе Линарес защити титлата си на Световната боксова асоциация (WBA)
Коментари Харесай

Хорхе Линарес с категорична победа над Мерсито Геста

Хорхе Линарес отбрани купата си на Световната боксова асоциация (WBA) в лека категория след победа с единомислещо съдийско решение над филипинеца Мерсито Геста на боксова галавечер в Лос Анджелис. За 32-годишният Линарес това бе трета отбрана на трофея и с нея той удължи победната си серия на 14 дуела, а общия му връх се издигна до 44-3 с 27 нокаута.

Венецуелецът пласира по-твърдите и по-чисти удари, спечелвайки съвсем всеки рунд, както се вижда и от съдийските карти - 118-110, 118-110 и 117-111 в негова изгода.

"Наистина не почувствах силата му, въпреки че съумя да ме нарани в четвъртия или петия рунд. Не съумях да печеля с нокаут, тъй като той беше сносно квалифициран ", съобщи Линарес.

Шампионът се надява тази победа да му уреди дуел за сливане на купите с Майки Гарсия или борба с украинския първенец и боксьор №1 за 2017-а година Васил Ломаченко.

За 30-годишния Геста пък това бе едвам втора загуба. Неговият професионален връх

спадна до 31-2-2. Първата му загуба още веднъж пристигна в борба за купа, откакто през 2012-та година той загуби от Мигел Васкес.

Геста се изживяваше като шоумен при започване на борбата, защото се усмихваше необятно при всеки по-силен удар на Линарес, само че в по-късните рундове усмивката му изчезна, откакто ударите се натрупаха.

"Бих се против същински международен първенец. След първите няколко рунда той се приспособи към моя жанр и това му завоюва срещата ", съобщи Геста.

В дуел в полусредна категория през същата нощ Лукас Матис нокаутира Тева Кирам, спечелвайки вакантната купа на Световната боксова асоциация (WBA). След края на дуела Матис провокира на среща реванш Мани Пакиао или Майки Гарсия, губейки и от двамата в предходни борби.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР