Хората, заразени с новия коронавирус, могат да предават инфекцията между

...
Хората, заразени с новия коронавирус, могат да предават инфекцията между
Коментари Харесай

Заразените с COVID-19 могат да предадат инфекцията до 3 дни преди поява на симптоми

Хората, инфектирани с новия ковид, могат да предават инфекцията сред един и три дни преди появяването на признаците.

Информацията се базира на изследване на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), съобщи Българска телеграфна агенция.

Изследването, което акцентира значимостта на общественото разграничаване в битката против болестта, е основано върху 243 случая на COVID-19, докладвани в Сингапур в интервала сред 23 януари и 16 март.
US разузнаване: Китай са скрили размерите на епидемията от COVID-19 Докладът е възложен на Белия дом преди една седмица
Проучването разпознава седем „ клъстера “, в които е евентуално пресимптоматично предаване.

В четири такива групи, в които датата на излагане е могла да бъде избрана, пресимптоматичното предаване се е случило сред един и три дни преди появяването на признаци при пациента-източник.

От случаите в Сингапур - 157 са добити на локално равнище. Десет от тях евентуално са предадени преди признаците да стартират да се демонстрират.

Въз основа на резултатите създателите на отчета позволяват, че може да не е задоволително хората, проявяващи признаци, да лимитират контактите си за да се управлява пандемията.
„ Бритиш Америкън табако “ също работят по ваксина за COVID-19 Тяхна подфирма работи по основаването на ваксина, основана върху тютюневи растения
Изследователите считат също, че чиновниците в публичното опазване на здравето, които правят следене на контакти, би трябвало съществено да обмислят включване на интервала преди появяването на признаците, с цел да отчетат опцията за този тип предаване.

На този стадий фокусът е върху тестването на хора, които към този момент са показали признаци.

Данните от отчета поддържат известията за самостоятелни случаи в Китай, които сочат, че вирусът може да се популяризира преди признаците да стартират да се появяват.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 449 27 10 25 Света 950430 15233 48276 202627 Заразени* Нови Починали България 449 27 10 Света 950430 15233 48276
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР