Хората, заразени с COVID-19, могат да предадат инфекцията на своите

...
Хората, заразени с COVID-19, могат да предадат инфекцията на своите
Коментари Харесай

Ново проучване показва дали хората могат да предават COVID-19 на домашните си любимци

Хората, инфектирани с COVID-19, могат да предадат инфекцията на своите кучета и котки, откри канадско изследване, представено от "Франс прес ". Новият ковид е зооноза, т.е. инфекциозна болест, която се предава от животните към хората, предава.

И в случай че е потвърдено, че домашните животни не способстват за разпространяването на болестта, от ден на ден данни сочат, че кучетата, котките, даже и тигрите могат да бъдат инфектирани с COVID-19.

Екипът на Дороти Бинзъл, професор в университета в канадския град Гелф изследвал домашни любимци на стопани, инфектирани с COVID-19 или проявяващи присъщите му признаци.

В първата група, в която попаднали диагностицирани преди по-малко от две седмици пациенти, учените търсели наличието на вируса посредством PCR проби при 17 котки и 18 кучета. Всички проби излезли негативни като се изключи един, който изглеждал подозрителен по меродавност.

Във втората група от осем котки и 10 кучета, при които диагнозата на техните стопани била с по-стара дата, серологични проби потвърдили наличието на антитела IgG, (признак за остаряла инфекция) при четири котки и две кучета и антитела IgM свидетелстващи за скорошна зараза.

Всички котки, носители на антитела, както и едно от кучетата, показали признаците на заболяването, като респираторни проблеми, по едно и също време със инфектираните им стопани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР