Хората все повече осъзнават вредата от газираните напитки за здравето.

...
Хората все повече осъзнават вредата от газираните напитки за здравето.
Коментари Харесай

Заблуда е, че натуралните сокове са полезни за здравето


Хората от ден на ден осъзнават вредата от газираните питиета за здравето. Друг е въпросът дали тази информация е задоволителна, с цел да ни откаже от потреблението им.

Натуралните соковете (тези, купени от магазина), въпреки това, по някакъв метод излизат от това число. Въпреки че наличието им на захар е еквивалентно с това на колата, да вземем за пример, те към момента се считат за здравословен вид и не престават да участват най-много в детските менюта.

Тази напитка се преглежда като елементарен метод за доставяне с

значими витамини и минерали. Което не е тъкмо по този начин.

В публикация за "New Yourk Times ", озаглавена "Сериозно, сокът не е потребен " , трима педиатри настояват, че е време да престанем да се преструваме, че той е друг от другите захарни питиета. Едно от най-големите опасения за това какъв брой нездравословен е в действителност, е точно наличието на захар - която в днешно време се смята за главен проблем в рецесията със затлъстяването .

Проучванията демонстрират, че пиенето на сок преди хранене прави човек по-гладен, което води до преяждане. Затова е доста значимо още от ранна възраст да се открият питателните привички на детето, които да включват единствено здравословни питиета.

Грешно е схващането и, че сокът от избран плод, има същото потребно наличие като самият плод. Доказано е, че даже прясно изцеденият нектар, губи потребните субстанции, съдържащи се в плода. Освен това, на сокът му липсва влакното, което дава задоволеност на човек. Това е и повода, заради която децата, склонни към напълняване, би трябвало да заобикалят използването му.

Свързани публикации.. Газираните питиета отключват деменция 1 Енергийни питиета удвояват равнищата на кръвното налягане 0 Дръжте децата надалеч от енергийните питиета! 0

Прекомерната консумация на сок от деца е обвързвана и с по-нисък растеж и влечение към кариеси. Консумацията на захар покачва и кръвното налягане и равнищата на холестерола . Съществуват и други противопоказания като гноен колит, гастрити с нараснала секреция, панкреатити, язва и други.

И по този начин, какво би трябвало да пие едно дете?

Отговорът е много елементарен. Водата е най-хубавото решение. Млякото е различен вид, според от желанията на детето. То би трябвало да знае какъв брой значима е използването на течности, само че дано бъдат такива без наличие на захар и консерванти.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР