"Хората всъщност се присмиваха на президента и речта на Доналд

...
"Хората всъщност се присмиваха на президента и речта на Доналд
Коментари Харесай

Световни медии: Смяха се на Тръмп в ООН

"Хората в действителност се присмиваха на президента и речта на Доналд Тръмп пред Организация на обединените нации бе сполетяна от ориста, от която той постоянно се е страхувал ". Това е заглавието на публикация на "Вашингтон пост " за вчерашната тирада на президента на Съединени американски щати пред Общото заседание на международната организация. Според вестника Тръмп е целял да изясни на тази най-голяма международна сцена, че Съединени американски щати построяват суверенитет без значение от желанията и потребностите на другите страни, само че е получил справедливо наказване. Триумфът му бе засенчен от смях по негов адрес, когато се похвали, че за две години държавното управление му е постигнало повече от съвсем всички държавни управления в историята на Съединени американски щати. Този миг е индикативен за острите възражения на международната общественост към президент, който обича да нанася мъчителни удари на обичайни съдружници и сътрудници на Съединени американски щати в области като търговията, съюзите за сигурност и елементарната дипломатическа вежливост, написа вестникът.

Изданието цитира Томас Райт от Института "Брукингс ", съгласно който Тръмп "винаги е бил обладан от мисълта, че хората се присмиват на президента ". Експертът си напомня, че от средата на 80-те години Тръмп повтарял: "Светът ни се смее. Те мислят, че ние сме простаци ли? ". Райт оспорва изказванието на Тръмп от този момент, че всеки президент на Съединени американски щати е бил обект на подбив по света и предсказва, че вчерашната преживелица ще разгневи Тръмп и ще повлияе на присъщата му неустойчивост.

Но моментът не е просто объркващ. Той е образец за баснословните изказвания на президента, който съгласно наши калкулации, написа "Вашингтон пост ", за двете години на поста е направил над 5000 погрешни или подвеждащи изявления. Тъй като наближават междинните избори за Конгрес, Тръмп стартира да се хвали с дългия лист от достижения на своята администрация, както прави и на предизборни прояви, заключава вестникът.

Лондонският "Дейли телеграф " също отбелязва смеха в залата по адрес на Тръмп, само че притегля вниманието и към острите му рецензии към Иран, че е "водещ спонсор на тероризма в света " и че сее "хаос, гибел и опустошение ". Вестникът акцентира и апела на американския президент към страните по света да загърбят многонационалните организации и да сложат акцента върху потребностите на своите нации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР