Хората винаги ще вземат окончателното решение за това дали въоръжените

...
Хората винаги ще вземат окончателното решение за това дали въоръжените
Коментари Харесай

САЩ се опитват да разсеят страховете относно роботите убийци

Хората постоянно ще вземат окончателното решение за това дали въоръжените роботи могат да стрелят. Това оповестиха от военното министерство на Съединени американски щати, представени от американските медии.

Изявлението идва, откакто се появяват проекти за оръжейни платформи, които могат да избират свои лични цели на бойното поле.

Плановете се пробват да модернизират съществуващите системи за прицелване, употребявайки разработки в машинното разузнаване.

Съединени американски щати увериха, че разпоредбите, уреждащи потреблението на въоръжените роботи, към момента не са изменени и хората ще запазят властта си да забранят техните дейности.

Плановете на военното министерство на Съединени американски щати се пробват да модернизират актуалната Модерна автоматизирана система за прицелване и леталност (Atlas), употребена в сухопътни бойни машини, с цел да подкрепят поразяването на целта, хваната на мушка от човешки стрелци.

Американските военни търсят търговски сътрудници, с цел да оказват помощ за създаването на системи за прицелване за " придобиване, идентифициране и ангажиране на цели минимум три пъти по-бързи от сегашния ръчен развой ".

А някои коментатори се притесняваха, че това би означавало системи, които биха могли да избират свои лични цели и да вземат независимо решение за пукотевица.

Американската войска по-късно актуализира предлагането си, с цел да подчертае основната роля на хората в процеса на избирането на целта.

Американските военни акцентираха, че остават ангажирани с разпоредбите, уреждащи взаимоотношението сред човек и робот, известни като инструкция 3000.09, която изисква човешки пръст на всеки спусък.

Армията на Съединени американски щати също по този начин съобщи, че ще разгласява поредност от " точки за разискване " към взаимоотношението човек-робот, които ще бъдат разисквани на 12 март, когато промишлеността е поканена на отворен ден, с цел да се изследва по какъв начин може да бъде обновен Atlas.

Американската войска не е поставяла роботи в позиция да убиват който и да било, увериха от Пентагона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР