Хората във Волуяк искат само нормални условия за живот, протестът

...
Хората във Волуяк искат само нормални условия за живот, протестът
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Хората във Волуяк искат само нормални условия за живот, протестът им е справедлив

Хората във Волуяк желаят единствено естествени условия за живот, митингът им е изцяло обективен. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Той участва на митинг, проведен от младите социалисти от ”Връбница ”, който беше под мотото ”С нашите пари, с нашите налози, направете нещо и за нас! ”.
Събитието беше част от акцията " 24х24 " на Младежкото обединяване (МО) на Българска социалистическа партия - София. Хората от Волуяк се събраха на дребния площад до жп гарата, с цел да изразят недоволството си от неналичието на канализация, тръбопровод и от неуместния градски превоз. На митинга участваха и общинските съветници Николай Николов и Петко Димитров, който е и ръководител на МО на Българска социалистическа партия в София, районният ръководител на социалистите във " Връбница " Христиан Кръстев, Владимир Петров, който беше претендент на Българска социалистическа партия за кмет на " Връбница ", и ръководителят на младежкото обединяване в региона Илияна Рангелова.

" В ХХI век естествените условия на живот значат да има осветяване, асфалтирани улици, канал, вода и ред, сподели Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм към СОС, пред хората от Волуяк. - Очевидно е от събитията през последните години, че ръководещите в Столична община не могат да се оправят с проблемите в централната част на София, та какво остава за тези обитаеми места оттатък Околовръстното шосе. Иначе имаше доста поръчки в предизборната акция предходната есен за това по какъв начин парите на хората да се връщат при тях. Сега следва да приемем бюджета на Столична община за 2020 година. С сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия в СОС настояваме 20% от приходите, които идват от даден регион, да се връщат в него под формата на вложения. Говоря за вложения за създаване на канал, за тръбопровод, за възстановяване на кварталната инфраструктура, за асфалтиране, за бордюри, за тротоари, за осветяване... ".

Калоян Паргов разиска с протестиращите от Волуяк и проблемите в превоза на територията на регион " Връбница ". " Хората са недоволни от интервала на придвижване на превоза, по тази причина поканих техни представители да участват на съвещанието на Комисията по превоз и туризъм в понеделник от 14,30 часа в Столична община, сподели той. – Сега е подобаващият миг да обсъдим казуса и да потърсим практични решения, защото следва да преглеждаме разписанието на градския превоз в София за тази година. Обещах на хората с техни представители да проведем среща идната седмица и с изпълнителния шеф на " Софийска вода " ЕАД. В по този начин наречения проект за канал и вода, финансиран по европейски стратегии в размер на 360 милиона, много обитаеми места няма да попаднат. Затова ще бъде издирван вид през " Софийска вода " да бъдат финансирани планове. Това обаче отсрочва доста във времето опцията хората в крайните квартали да имат канализация и естествени условия за живот.

Лидерът на Българска социалистическа партия – София разяснява и водната рецесия в Перник. Според него близостта и свързаността на града със София постанова Столична община да прояви взаимност и да помогне за решение на казуса. " Разбира се, изискването е това да не заплаши по никакъв метод водата на софиянци, изясни той. – Говорим това да се случи единствено в спешна обстановка, а не да бъде непрекъснат развой. Освен това, КЕВР би трябвало да пресметна цената на водата, която ще употребяват перничани. Това софтуерно решение го чакаме от няколко месеца. Водохващанията на Белмекен, минаващи през язовир Бели Искър, през системата на " Софийска вода " и стигащи до Мало Бучино, а оттова бъдещият 13-14-километров тръбопровод ще дадат опция на Перник да преодолее рецесията. А и като цяло сходна връзка в обстановка на рецесия би могла да бъде краткотрайно решение. Нека да напомня, че преди 30 години такива връзки е имало в цяла България. Много е значимо в бъдещите вложения на " Водоснабдяване и канализация " да бъде включено построяването на такива връзки, посредством които в случаи на повреди да може да бъде прехвърляна вода от един водоем в различен ".

Калоян Паргов добави, че е разговарял с представители на концесионера " Софийска вода ", които са го уверили, че на този стадий заплаха от воден режим в София няма. " С сътрудниците общински съветници от групата на Българска социалистическа партия обсъждахме това предложение, което ще влезе за гласоподаване в СОС. Имаме позитивно отношение. Смятаме, че водохващането от Белмекен, което ще води вода към Перник може да бъде краткотрайно решение до стабилизиране на обстановката и до слагане на начало на разрешаване на рецесията там, сподели той. - Подобни обстановки може да зародят и в други елементи на страната, по тази причина би трябвало в действителност доста съществено да се намерения за връзките сред другите водоеми. Това ще бъде застраховка за сходни рецесии, ще има опция за прекачване на вода, с цел да не се стига до трагичните обстановки като тази в Перник. В социалистическа България преди 30 години сходно решение е съществувало. Надявам се и в демократична България през днешния ден виновните за това лица да помислят по-задълбочено и професионално по този въпрос ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР