Хората във Владо Тричков предполагат, че агресивните кучета, които убиха

...
Хората във Владо Тричков предполагат, че агресивните кучета, които убиха
Коментари Харесай

Кучетата-убийци нападнали от глад

Хората във Владо Тричков допускат, че нападателните кучета, които убиха човек, са били оставени без грижи и те са нападнали от апетит. Преди трагичния случай е имало и други - едно раздрано куче, друго нападнато куче, което съумяло да оцелее, а жертвата - Димитър, е бил нападан от същите кучета и по тази причина е избягвал да минава по пътя край вилата, в която са отглеждани. Минавал е по горска пътека, само че те са го пресрещнали през вчерашния ден и там.

" Стопанинът на кучетата идваше да ги храни през два - три дни, те лаеха непрекъснато, допускам, тъй като са гладни. Вероятно това е и повода да атакуван човек ", разяснява пред bTV Гинка Петрова, която живее в съседство.

Семо Георгиев сподели и жалбите, които са подавани до полицията и общината, с цел да се алармира за развъждането. Мъжът показва, че хората са се страхували и от болести, и от това че кучетата са излизали без намордник. Първо донесе три кучета, след това започнаха да се развъждат, уточни още Семо Георгиев.

Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж край село Владо Тричков до Своге. Кучетата са от породата Кане Корсо и са били нападателни и преди, описват хората от селото. Мъжът е атакуван през вчерашния ден към 9 ч. сутринта. На страшната панорама се натъква жена, която отишла да събира шишарки в гората. Веднага след случая е задържан и стопанинът на кучетата Йордан Карагьозов.

Всеки, който е притежател на куче, носи отговорността напълно, уточни в студиото на " Тази събота " Асен Аролски - професионален треньор на кучета. Според него тази порода кучета би трябвало да имат надзор и контрол, не могат да бъдат оставени сами.

" Липсата на надзор е предиздвикало кучетата да реагират по този начин. Това са охранителни кучета, не е порода, която да гледаме в къщи като домашни любимци. При развъждането им би трябвало да се съблюдават правила ", безапелационен беше Асен Аролски.

" Не всеки човек е подготвен да отгледа такова куче ", означи и Диана Русева - ръководител на " Кане Корсо клуб ". Тя изясни, че в нейната процедура е имала случаи, в които отхвърля на даден човек да му даде такова куче за развъждане в къщи. Диана Русева изясни, че познава притежателя на кучетата и дефинира държанието му като надменно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР