Хората в цяла Европа ще трябва да работят драстично по-малко

...
Хората в цяла Европа ще трябва да работят драстично по-малко
Коментари Харесай

Трябва да се борим с климатична катастрофа с драстично по-кратки работни седмици

Хората в цяла Европа ще би трябвало да работят фрапантно по-малко часове, с цел да се избегне пагубно стопляне на климата, в случай че не се стигне до коренно прекъсване на потреблението на изкопаеми горива и декарбонизиране на стопанската система. Това демонстрира ново изследване, представено от " Гардиън ".

Изследването, извършено от мозъчния концерн Autonomy, демонстрира, че служащите във Англия ще би трябвало да преминат към 9-часови работни седмици, с цел да може страната да има късмет да избегне стопляне над 2 градуса по Целзий при актуалните равнища на изхвърляне на въглеродни излъчвания в атмосферата. Сходни понижения са открити като нужни в Швеция и Германия.

Констатациите се основават на данни на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и Организация на обединените нации за излъчванията на парникови газове за всеки промишлен бранш в трите страни. Проучването е открило, че при сегашните нива на въглеродните излъчвания, и трите страни ще би трябвало фрапантно да понижат работното време, както и че би трябвало да бъдат подхванати незабавни ограничения за декарбонизиране на стопанската система, с цел да се предотврати срив на климатичните условия.

Уил Строндж, шеф на Autonomy, съобщи, че проучването акцентира нуждата от включването на понижения на работното време като част от напъните за справяне с изключителните обстановки в региона на климата.

" Превръщането в зелено, стабилно общество ще изисква редица тактики - по-кратка работна седмица е единствено една от тях ", разяснява той, допълвайки: " Това изследване и други проучвания в начална фаза в тази област би трябвало да ни дадат доста храна за размисъл, когато обмисляме какъв брой незабавен е Зеленият нов курс и по какъв начин би трябвало да наподобява. "
Проучването се концентрира върху излъчванията, създадени от всяка промишленост във всяка от стопанските системи, само че не взема поради други екологични преимущества на намаляването на работното време - от по-малко пътешестване до по-малко създадени артикули и употребявани запаси.

Съществува възходяща поддръжка в Съединени американски щати и Европа за по този начин наречения Зелен нов курс, който цели бързо декарбонизиране на стопанската система и основаване на сигурни и добре платени устойчиви работни места. Ускоряването на автоматизацията също докара до възходящи апели за понижаване времетраенето на работната седмица. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР