Хората в целия свят се справят с последиците от изолацията

...
Хората в целия свят се справят с последиците от изолацията
Коментари Харесай

Природата ни прави щастливи, дори и от дивана

Хората в целия свят се оправят с последствията от изолацията поради пандемията от ковид, една от които е лимитираната връзка с природата.
 Explore, зоопаркът в Сан Диего и камерите, които предават онлайн от природата
От креслото в хола - непосредствено измежду дивата природа

Глътка независимост в условия на самоизолация

Специално изследване се пробва да отговори на въпроса дали стратегиите за дива природа могат да предложат наличен метод на хората да се възползват от " доза " цифрова природа и по какъв начин се отразяват на психо-емоционалното им положение.

Екипът от учени от университета Ексетър отпред с Ники Йео работи с близо 100 доброволци. Участниците в опита да гледат разнообразни стратегии.
 Снимка 500839

Видеото за работа в офис им се е сторило изключително скучно. Не по този начин стояли нещата обаче със сцените от коралов риф, показани на доброволците по няколко метода, измежду които по малкия екран, във виртуална действителност и благодарение на интерактивни технологии.

Резултатите откриват, че всички способи за наблюдаване на кораловия риф понижават възприятието на горест и досада, вършат хората по-щастливи и ускоряват връзката с природата. Използването на най-модерните технологии обаче ускорява резултата.

Изследователите от изследването се надяват, че тези открития могат да оказват помощ на хората, които би трябвало да прекарват дълги интервали вкъщи, без значение по какви аргументи, написа BBC.
 Снимка 500870

" Нашите резултати демонстрират, че елементарното гледане на стратегии за дива природата по малкия екран може да помогне за покачване на настроението на хората и за справяне със скуката ", пишат учените. Резулатите от проучването са оповестени в.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР