"Хората в социалните мрежи са разделени след новината, че здравният

...
"Хората в социалните мрежи са разделени след новината, че здравният
Коментари Харесай

Емоционално писмо на един фризьор до тези от първата линия

"Хората в обществените мрежи са разграничени след новината, че здравният министър предложи цялостно затваряне на страната, с цел да се ограничи разпространяването на ковид у нас.

Лекари и учители първи приветстваха желанията. Бизнесът и работещите в обслужващия бранш обаче на на другия полюс. Ето една от най-коментираните позиции:

Аз съм коафьор и също съм на първа линия! Работя в частния бранш и не получавам по 1000 лева към заплатата си, все пак си правя отговорно работата, оставайки на работното си място и спазвайки ограниченията за сигурност!

"Нищо персонално към хората с тези специалности!!!

Докторите отхвърлят да лекуват, служителите на реда разпъват палатки, тъй като и те били на първа линия с Ковид... Всички обаче получават постоянно заплати, а страната на някои им дава и в допълнение по 1000 лева на месец.

Не е такава обстановката при хората на изкуството и в частния бранш. Така и не чух някой бизнесмен, чиновник в частна компания, актьор или танцьор да се оплаква, че не желае да работи, тъй като го е боязън от Ковид. Точно противоположното - по всевъзможен метод се борят да работят и да не ги затваря страната.

Явно психозата удря най-вече тези, които вземат сигурни пари от бюджета или здравната каса. Ако обаче на тези специалности им спрат „ кранчето “ за няколко месеца, нещата ще си дойдат на мястото- ще желаят и да лекуват, и да преподават, и да охраняват. Всеки излизащ от у дома и отиващ на работното си място е НА ПЪРВА ЛИНИЯ! "

Само да допълня, че и ние имаме фамилии, близки и хора, които желаеме да са живи и здрави!!! И затварянето на каквото и да е ни визира персонално! Децата ни вървят на учебно заведение и детска градина, околните ни няма да могат да работят и надлежно също няма да имат приходи! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР