Хората в София имат по-добър стандарт на живот от средноевропейския,

...
Хората в София имат по-добър стандарт на живот от средноевропейския,
Коментари Харесай

СТАТИСТИЧЕСКИ ДОКАЗАНО: Софиянци живеят по-добре от средния европеец!

Хората в София имат по-добър стандарт на живот от средноевропейския, настояват от Института за пазарна стопанска система (И.П.И), базирайки се на настоящи районни данни на Евростат за 2015 година. От друга страна хората в най-бедните области у нас - Силистра, Сливен и Перник, разполагат с 23% от междинното богатство за Европейския съюз (ЕС).
Заключението е направено след отчитане на Брутния вътрешен артикул (БВП) на глава от популацията от междинния за съюза, изчислен посредством стандарта за покупателната дарба. Последният демонстрира какъв брой единици пари са нужни за закупуването на еднообразно количество артикули и услуги в другите страни.

Последните калкулации на Евростат сочат, че Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в столицата е 102% от междинния за страните членки.

" Тук би трябвало да се означи, че София към този момент е била тук, т.е. нейните жители са имали по-високо богатство от средноевропейския жител и преди. Това се е случило за първи път през 2009 година с помощта на взрива на стопанската система до 2008 години и инерцията в София и други елементи на страната през идващите 1-2 години ", напомнят от И.П.И.

Тогава Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в българската столица се равнява на 103% от междинното за страните членки. През идната година индикаторът доближава пика си от 109 на 100.

 Снимка 316354
" Дори и втората и третата по приходи области в страната са с БВП/глава на половина на това в София в условен проект. Това за следващ път демонстрира, че разликите сред приходите в България са най-много по линия на разделянето сред столицата и останалата част на страната ", показват специалистите от института.

Така във втората след столицата Стара Загора индикаторът е 52 на 100 от междинното равнище за съюза, а този за София-област е на ниво от 49 на 100.

В област Варна с Брутният вътрешен продукт на глава от популацията човек е равно на 48% от средноевропейското. Освен тези 4 области, всички останали 22 области в страната са струпани в интервала сред 20 и 40%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР