Хората в сливенската ромска маха вярват на този човек, той

...
Хората в сливенската ромска маха вярват на този човек, той
Коментари Харесай

Експерти: Хората вярват на обвинения в педофилия пастор, а държавата ги е изоставила

Хората в сливенската ромска маха имат вяра на този човек, той за тях е нещо положително, а страната ги е изоставила. Цялото му семейство живее в махалата – нещо, което никой българин няма да направи, даже сестра му е бременна от локален човек.
Това изясни в предаването „ Тази сутрин” Алексей Пампоров, лекар по социология и доцент в Института за проучване на обществата и знанието при Българска академия на науките.

„ През последните години в тази махала на Сливен правихме проучвания за трафик на хора и полова корист с деца. Излезе и информация за активността на пастора, той не за първи път е в България. Бил е тук и преди 5-6 години, още тогава се е знаело за неговото минало на педофил. Местните хора обаче не желаят да свидетелства против него. Това не е проблем на гетото, а на страната и на изчезналите институции”, сподели още той.

Пасторът Даниел Хъл беше задържан в сливенския квартал „ Надежда”, където живее от години. Той има присъда във Англия за педофилия, а английската телевизия BBC имат репортаж за неговите закононарушения. Той към този момент е упрекнат в блудствени дейности с четири деца и остава за непрекъснато в ареста. Жителите на квартала обаче поддържат пастора и отхвърлят обвиняванията за блудничество.

Има голям проблем в тази част на махалата, където е направил църквата, уточни Пампоров. По думите му там хората живеят в извънредно мизерни условия, а когато човек успее да им даде баня, легло и храни децата им, те в действителност виждат в него глътка пресен въздух.

Българското законодателство е спорно в това отношение, изясни доцентът за случаите на педофилия. „ След 14-годишна възраст наказателният кодекс споделя, че тези дейности не са противозаконни, в случай че са консенсусни. Имаме 600 детски брака годишно, които прокуратурата позволява. Половината от тях не са на роми, а на българи”, изясни Алексей Пампоров.

„ Затова искахме да бъде утвърдена Истанбулската спогодба – тя щеше да забрани детските бракове, както и да се желае по-строг мониторинг на подобен вид практики”, съобщи още той. Според него има родители, които явно нямат потенциал да разпознаят насилието над техните деца.

„ Когато едно общество е капсулирано и е сведено до равнище на базови потребности, тогава доста елементарно се манипулира. Възгледите вървят на равнище черно или бяло. Ако той е с нас и ни дава всичко, което имаме като нужда, значи е доста добър човек. Един тип има месианство”, изясни и Александра Петрова – детски психолог. По думите й, в случай че този човек беше подходил по различен метод, нямаше да бъде толкоз добре признат. Същото е и с децата, уточни тя.

Този човек си е намерил парадайс и си го е купил, разяснява тя. Хората там очевидно мощно са се вкопчили в този човек, който ги изважда от дъното, по тази причина нямат сериозно отношение, сподели още психологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР