Хората в Румъния не се борят за социални придобивки, заплати

...
Хората в Румъния не се борят за социални придобивки, заплати
Коментари Харесай

Каталин Радулеску: Не разбирам защо кабинетът да подава оставка

Хората в Румъния не се борят за обществени придобивки, заплати или по-евтин ток. Те стачкуват за права и против корупцията. Искат смяна в страната си. Това разяснява журналистът на bTV Теодора Трифонова, която отразява митингите в северната ни съседка от последните седмици.
Снимка: btvnovinite.bg
Промените в наказателния и процесуалния кодекс в Румъния стартират при започване на тази година. Според протестиращите задачата е намаляване на органите за битка с корупция.
На фона на митингите: Управляващите в Румъния са безапелационни, че няма да подадат оставка Протестите не са против корупцията, никой не знае защо са, твърди депутатът от ръководещата партия Каталин Радулеску
Сред вносителите е депутатът от партията на ръководещите социалдемократи - Каталин Радулеску. „ Имахме потребност от тези промени, тъй като прокурорите имаха прекалено много власт - да упрекват, без да имат доказателства, а единствено подозрения. Това го няма в наказателното законодателство на никоя друга страна, единствено в Румъния”, уточни той.

Радулеску е трети мандат в румънския парламент. Той предлага и смяната в закона, съгласно която, в случай че народен представител лобира в поддръжка на предприемач или компания пред страната, без да получава обаче пари за това, казусът няма да се смята за търговия с въздействие.
Тончо Краевски: Протестът в Румъния е против политическата система До ескалация се стигна, тъй като жандармерията остави провокаторите, счита анализаторът
Самият той има условна присъда за приемане на рушвет, откакто е разследван от антикорупционната прокуратура и приет за отговорен през 2016 година

„ Преди година от полицията пристигнаха при мен и ми описаха, по какъв начин е направено обвиняването, без никакви доказателства против мен. Аз съм почтен не 100, а на 1000%. И съм уверен, че 99% от хората, упрекнати от организацията са невинни”, изясни Радулеску.

Дългогодишният народен представител приканва за закриване на профилираната прокуратура, която е давана неведнъж за образец от Европа за триумфите й в битката с корупцията. Не знам какво мислят от моята партия и какво решение биха взели, само че аз считам, че няма потребност от нея, добави той.

Радулеску е фамозен в северната ни съседка като " депутатът с Калашников ", защото при миналогодишното антиправителствено неодобрение заплаши, че ще излезе на площада с оръжие и ще стартира да стреля. Според него сегашните митинги са дирижирани от футболни агитки и опозицията.

„ Използваха 4-5 хиляди души от румънската диаспора, с цел да стачкуват, само че най-после тези групировки направиха размириците”, разяснява той и добави, че митингите не са против корупцията и никой не знае защо са.
Над 400 души са ранени при антиправителствените митинги в Румъния Сред потърпевшите са и 24 служители на реда, няколко души са задържани
Протестиращите упрекват държавното управление в корупция. Депутатът от ръководещата партия обаче е безапелационен, че кабинетът остава. Той добави, че не схваща за какво да подава оставка. „ Правителството през тази година усили сред 3 и 4 пъти заплатите. И това е засегнало 3 милиона души - служители на реда, лекари, учители, всички. Така че, каква е причината”, съобщи депутатът.

Радулеску е измежду протестиращите през 89-та при свалянето на комунизма, на същия площад, където през днешния ден тече неодобрение против неговата партия.

Тези хора стачкуват по принудителен метод, нямат нищо общо с нашата гражданска война, безапелационен е той.

„ Той е доста забавен като народен представител. Такъв е от 16 години, от 22 години е в социалдемократите и е забележителна фигура в партията”, уточни Трифонова.

Протестите започнаха след образуване на румънски имигранти. Те се провеждат над 2 месеца в обществените мрежи и им оказва помощ румънски публицист, уволнен поради материали против властта, добави журналистът на bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР