Хората в Монтана ще помагат на побратимения град Житомир в

...
Хората в Монтана ще помагат на побратимения град Житомир в
Коментари Харесай

В Монтана ще помагат на хората в побратимения украински град Житомир

Хората в Монтана ще оказват помощ на побратимения град Житомир в Украйна. Тези дни завършва огромният ремонт на емблематичния хотел в центъра на Монтана, носещ името на побратимения град „ Житомир “.
Съюзът сред двата града е от 70-те години и сегашната кметска администрация е наследила и траяла това съдействие. Последно танцов детски състав е идвал преди 3-4 години за празника на Монтана „ Свети Дух “. Представителният танцов отбор „ Дружба “ от Ривне - Украйна сподели своето изкуство на централния площад „ Жеравица “ в Монтана и очарова публиката. Наши деца са взели участие там в шампионат по футбол. Наша делегация е била там през 2017 година. В побратимения на Монтана град от соца има магазин за български артикули.
Житомир се намира на запад от Киев на 100-200 км от полската граница. Той е измежду най-старите исторически и културни центрове в страната. През 1320 година е превзет от литовци. През 1569 година вследствие на Любинската уния, Житомир попада в ръцете на полски магнати. Побратименият град наброява население към 300 000 поданици. В Житомир са родени руският композитор Святослав Рихтер и Сергей Короленко - руски конструктор и академик.
Монтанчани ще се включат в дарителската акция на БЧК в града на Огоста.
Кампания за набиране на материални дарения в поддръжка на потърпевшото население в Украйна разгласи Българският Червен кръст. Най-неотложни са потребностите от нови мъжки, дамски и детски облекла и обувки (с етикет на производителя), спално долни дрехи, топли завивки хигиенични материали и други Даренията ще бъдат одобрявани в регионалните структури на БЧК в страната.
БЧК приканва и български фирми-производители за съпричастност към потърпевшите да поддържат акцията както с изброените нагоре продукти от първа нужда, по този начин и съгласно опциите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, акумулатори и генератори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР