Хората в Китай и Югоизточна Азия посрещнаха лунната Нова година

...
Хората в Китай и Югоизточна Азия посрещнаха лунната Нова година
Коментари Харесай

В Китай посрещнаха лунната Нова година

Хората в Китай и Югоизточна Азия посрещнаха лунната Нова година с улични фестивали и фамилни вечери, съобщи ДПА. За жителите на огромните китайски градове, като Пекин и Шанхай, празникът тази година е по-тих, тъй като управляващите не разрешиха фойерверките поради замърсяването и от съображения за сигурност.

Според китайските обичаи новогодишните празнувания би трябвало да са шумни, а фойерверките плашат " чудовището " от предходната година и оказват помощ да пристигна по-щастлива нова година.

Фойерверките бяха анулирани и в Хонконг поради автобусната злополука с 19 починали в събота. Традиционният танц на лъва и дракона обаче още са в програмата. Работят и пазарите за портокалови дървета, които са известен новогодишен подарък.

Според китайския зодиак 2018 година е на Земното куче. То е знак на консерватизъм и гадателите предизвестяват за финансови проблеми, естествени бедствия и спорове.

Лунната Нова година е най-големият празник в Китай и стотици милиони хора пътуват, с цел да го посрещнат със фамилиите си. Много китайци отпътуват и за чужбина.

В Тайпе президентът Цай Ингвен прикани хората да останат положително настроени, седмица след мощното земетресение, което лиши най-малко 17 човешки живота и рани стотици.

В Тайланд аленият цвят, който носи благополучие за новата година, още веднъж се завърна след траура поради гибелта на крал Пумипон Адулядет.

Танцът на дракона още веднъж ще омае туристите в Банкок.

За уличния фестивал в Сингапур са планувани представления на обичайната китайска опера. Улиците са украсени с ръчно направени фенери, а на плуваща платформа в реката има пазар на храни с екзотични деликатеси. Кулминацията на празника са фойерверките
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР