Хората в Банско са разочаровани от съдебното решение, което спира

...
Хората в Банско са разочаровани от съдебното решение, което спира
Коментари Харесай

Кметът на Банско: Хората тук са разочаровани от решението на съда

Хората в Банско са разочаровани от правосъдното решение, което стопира промените в проекта на курорта и надлежно желанието там да се построи втори въжен превоз.
 Природозащитници отпразнуваха пред Министерския съвет решението на Върховен административен съд за Пирин  Окончателно: Съдът анулира измененията в проекта за Пирин, няма втори въжен превоз в Банско
Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия кметът на града Георги Икономов. Думите му бяха подкрепени от хотелиери, които също застанаха пред камерата.

" Разочаровани сме, освен аз, само че и цялата общественост. Това може би беше предизвестено още с решението на тричленния състав на Върховен административен съд. Освен разочаровани, ние сме и в голямо неразбиране по какъв начин може да се пренебрегва волята на цяла общественост, която ние показваме повече от 10 години. Как може да се пренебрегва позицията на всички кметове от област Благоевград, тъй като си спомняте, че преди една година всички кметове застанаха и споделиха, че би трябвало да има ски зона, тъй като целият район работи тук. От тук насетне какво ще стане? Един застой, както за Банско, по този начин и за зимния туризъм като цяло. Защото надали ще се откри естествен човек при тези компликации, освен това отношение, при тези проблеми, които се основават, да влага в ски инфраструктура и да развиваме курортите ", разяснява Икономов.

В същото време правосъдното решение бе приветствано като огромна победа от природозащитниците. Късно нощес те отпразнуваха обрата пред Министерския съвет.

" Обектите, които са изключителна държавна благосъстоятелност, които са основата за развиване на първокласен туризъм, би трябвало да бъдат опазвани. Независимо дали става въпрос за дюните по Черноморското крайбрежие или за националните паркове, те би трябвало да бъдат опазвани, с цел да могат да се употребяват задоволително дълго време. Защото кревати и храна задграничните туристи си имат и вкъщи. Те идват за едно прекарване, би трябвало да усещат нещо неповторимо и тъкмо тази уникалност би трябвало да бъде съхранявана. Тези неповторими обекти би трябвало да бъдат съхранявани оптимално в достоверен тип, с цел да могат първо природата да е съхранена, на второ място да има условия за развиване на първокласен и високо категориен туризъм ", разяснява пред Българска национална телевизия Тома Белев от Асоциацията на парковете в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР