Хората в Банско обмислят референдум за ски зоната Обмисляме идея

...
Хората в Банско обмислят референдум за ски зоната Обмисляме идея
Коментари Харесай

Хората в Банско обмислят референдум за ски зоната

Хората в Банско обмислят референдум за ски зоната Обмисляме концепция за привикване на локален референдум за развиване на ски зоната в Банско. Решението на Върховния административен съд, с което се отхвърлиха всевъзможни промени в Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ", разочарова всички поданици на общината. Това сподели Димитър Русков, ръководител на съдружие " Бъдеще за община Банско ".
 
Идеята за референдум е напълно в начален стадий, занапред ще обмислим по какъв начин тъкмо да действаме. Всички бяхме уверени, че решението на съда ще поддържа развиването на зимния курорт, съобщи още Русков. Сдружение " Бъдеще за община Банско " провежда редица митинги на локалните поданици в поддръжка на развиването на ски зоната.

 
" Трябва деликатно да го обмислим, тъй като това са юридически неща, които не са толкоз обикновени. Имаме два прецедента в България досега. Доколкото си припомням, за Трън ставаше въпрос - за една мина, където подземните благосъстояния са обществена държавна благосъстоятелност и локалните хора направиха референдум и споделиха, че не желаят да има там и държавното управление се съобрази. При нас е почти същото - имаме обществена държавна благосъстоятелност, която се ръководи от страната, само че въпреки всичко би трябвало да се чуе гласът и на локалните хора. Защото едно е цивилен и неправителствени организации, друго е референдум. Той има доста по-голяма тежест ", уточни Русков.
 
" Някои се радват, вършат хепънинги на жълтите павета. Обществото сме разграничени на дребни групички и едната да победи другата и да се кефи, че ни е победила. Въпросът е да намерим допирните точки, обща тактика за развиване. Ние не желаеме никога да унищожим природата. Но би трябвало да намерим консенсус вътре в нашето общество. А хората в Банско са мощно разочаровани. Нашият нрав: " Софиянците отново ни победиха, ние сме затънтена провинция, никой не слуша нашия глас ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР