Хората у нас отново поставят поредния антирекорд. Оказва се, че

...
Хората у нас отново поставят поредния антирекорд. Оказва се, че
Коментари Харесай

Плащаме най-много за здраве и пак сме най-болната нация


Хората у нас още веднъж слагат следващия антирекорд. Оказва се, че бъркаме най-дълбоко в джоба си в целия свят, с цел да плащаме за медицински услуги, прегледи, медикаменти и лекуване, само че все пак продължаваме да сме най-болната нация с рекордно високи равнища на разнообразни болести, гибел в резултат на тях и така нататък

Въпреки че внася здравни осигуровки в страната, българинът доплаща най-вече за здраве. Това демонстрира проучване на Световната здравна организация, съобщи Нова ТВ. Извън наложителните здравни удръжки, хората у нас заплащат със лични средства над 44% от заплащанията за опазването на здравето си.

Паралелно с това данните на СЗО демонстрират, че страната ни води при смъртността в резултат на инфаркти и инсулти. По отношение на смъртността от онкологични и хронични болести сме съпоставими с останалите европейски страни и на процедура водим единствено при болесттите на органите на кръвообращението, съобщи " Дарик ".

Също по този начин обаче сме първенци по водене на вреден метод на живот, от което идват и редица от проблемите със здравето ни. Сравнено с другите европейци, българите пушат най-вече, пият приблизително по 12 литра алкохол на година, а методът им на хранене е рисков за здравето.

Въпреки стряскащите данни изследването на Световната здравна организация демонстрира, че по отношение на минали години страната ни въпреки всичко демонстрира напредък. Изследването обгръща данни от последните 30 години и регистрира съществено понижаване на относителния дял от популацията на възраст до 14 години, а в същото време - увеличение на броя на българите над 65 години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР