Хората тук са без работа, но никой няма да остане

...
Хората тук са без работа, но никой няма да остане
Коментари Харесай

Магдалена от Лондон пред Фрог: Държавата поема 80% от заплатите на хората без работа

Хората тук са без работа, само че никой няма да остане на улицата. Здравеопазването е гратис. Държавата поема 80% от заплатите на всички.
Магдалена Желязкова живее в Англия от 5 години. Родена е в Ямбол, само че отпътува, с цел да следва " Финанси " в Университета на Роухемптън в Лондон. Това е последната година от образованието й в чужбина.

Какви са усещанията ти от живота в Англия и навременни ли бяха ограниченията на държавното управление против разпространяването на COVID-19?

Англия е богата страна, има доста хора, които са тук единствено поради помощите, които тя предлага. Здравеопазването им е гратис, само че за сметка на това не изключително. Вече бях излязла в майчинство, когато настъпи карантината. Все отново стопирах да отивам на университет още преди оповестяването и и стопирах също обществените си контакти. Мерките обаче несъмнено закъсняха. Не бих споделила, че държавното управление на Борис Джонсън прави задоволително. Най-вече, че хора без съществени признаци не се изследват в Англия и даже да се обадиш на персоналния си доктор, той ти споделя просто да си стоиш вкъщи и да се обадиш още веднъж единствено когато към този момент мъчно успяваш да дишаш.

Какви бяха следствията за елементарните хора на Острова - тези, които ще са най-засегнати от рецесията, след COVID-19?

Имам познати, които естествено останаха без работа, само че тук държавното управление няма да остави никого на улицата. Вече е решено, че то ще изплаща 80% от заплатите на всички, които по една или друга причина не могат да работят по време на карантината. Също по този начин се разисква 3 месечно отсрочване на платежи за наеми и ипотеки. Университетите също се приспособиха и водят занятията си онлайн. Вече получих линк с онлайн канал за образование.

Какво ще е иконочическото отражение от епидемията?

Съвсем обикновено ще има дълготрайни последствия върху стопанските системи на всички страни по света, изключително за тези с по-неразвита стопанска система като България. Финансови рецесии застигат държавните стопански системи на всеки 10години, само че постоянно има излаз от тях. За жал няма какво да се направи сега, защото здравето на хората е доста по-важно.

Интервю на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР