Хората трябва да внимават. Трябва да имат едно наум, трябва

...
Хората трябва да внимават. Трябва да имат едно наум, трябва
Коментари Харесай

Банките предупреждават: Внимавайте при тегленето на кредити

Хората би трябвало да внимават . Трябва да имат едно мислено , би трябвало да си оставят запаси, би трябвало да си оставят буфери , да преценят опциите си деликатно и тогава да подхващат стъпки, които въздействат върху тяхното бъдеще 20-30 години напред, изключително когато става дума за ипотечни заеми . Тези решения би трябвало да се премислят добре.

Това предизвести ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на банките Петър Андронов в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите му в стопанската система е като при времето и климата - има сезони . Има сезони и в стопанската система, няма да е единствено слънчево времето.
 Необслужваните заеми – лятна дъвка, макар че няма смяна в режима
Необслужваните заеми – лятна дъвка, макар че няма смяна в режима

Петър Илиев се пита по какви точни аргументи още веднъж се появи тематиката с необслужваните заеми

Андронов проучва, че ниските лихви в еврозоната и въобще ниските лихви в главните стопански системи на света се придвижват и у нас и въздействат и върху вътрешните лихвени нива, в това число и при заемите .

Според него растящата стопанска система и претовареност покачват самочувствието на българина и това води до напредък на потребителските заеми, който към този момент можел да се дефинира като прекомерно огромен . Този напредък е в границите на 20% годишно. На ипотечните той е 1,6 милиарда лева или към 14% годишно, което е най-големият напредък за последните 10 години.

На въпрос дали скоро трендовете ще се извърнат, Петър Андронов се базира на прогнозите на Европейската централна банка, които виждат един сложен интервал в европейската стопанска система . Факт е, че " съществени стопанска система като Германия в последно време демонстрират недостатъци. Други в продължение на 5-6 години не могат да излязат от рецесията. Има много рецесионни индикации в разнообразни детайли от стопанската система на Европа. Няма инфлация, което също е знак за растяща стопанска система. Това кара ЕЦБ да не бърза с смяна на лихвената си политика, да внимава и да изчака до тогава, до момента в който има задоволително признаци за растяща стопанска система. Впрочем такива не са в обилие сега и по тази причина тя не бърза с лихвите ", изясни той.
 България е в топ 5 по неприятни заеми, предизвестява Манолова Обновена
България е в топ 5 по неприятни заеми, предизвестява Манолова

Населението е свръхзадлъжняло поради компаниите за бързи заеми

Петър Андронов посочи, че сега няма причина да се мисли и приказва за международна финансова рецесия, сходна на тази от 2008 година Не се следило струпване на такива огромни несъответствия, нямало свръхнатрупване в обособени сегменти на пазарите, което да докара до пренареждане и сериозен трус.

Той обаче беше пределно явен, че рано или късно подобен интервал ще настъпи , защото той се движи и от политическите упоритости и действителности. " Изборите в Съединени американски щати са сериозен детайл на това размишление и не могат да бъдат подценени. Има много други фактори като Брекзит, които ще повлияят на европейските стопански системи ", означи той.

По думите на Андронов Брекзит ще повлияе първоначално и директно на тези, които непосредствено са въвлечени в търговски връзки с Англия - околните ѝ съседи, по-големите европейски стопански системи - Германия, Холандия, Белгия, Франция, Испания. Те обаче са наши търговски сътрудници. Германия е най-големият ни търговски сътрудник. Ако Германия забави растежа си, ние косвено ще усетим този резултат , тъй като огромна част от нашия бизнес е насочен към тези страни и тяхното закъснение ще се придвижи индиректно и върху нас.
 Абитуриенти взимат заеми - родителите им ги връщат
Абитуриенти взимат заеми - родителите им ги връщат

Баловете на заем са се трансформирали в обичайната процедура у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР