„Хората търсят необходимия грешник“, това заяви проф. Андрей Пантев в

...
„Хората търсят необходимия грешник“, това заяви проф. Андрей Пантев в
Коментари Харесай

Проф. Пантев за Новия свят, старите проблеми и драмите в САЩ

„ Хората търсят нужния виновник “, това съобщи проф. Андрей Пантев в коментар за събарянето и поругаването на монументи и скулптури в Съединените щати.

Той напомни, че през 1992 година, когато се отбелязва 500-годишнината от откриването на Америка от Христофор Колумб, латиноамеркански интелектуалци са призовали: „ Не чествайте, а оплаквайте това дело. “

Според професора по история всяко историческо събитие или развой предстои на корекции и отрицания:

„ Даже и Исус Христос не е толкоз безупречен, откакто Исак Бабел, едни прелестен еврейски създател от Одеса, споделя: „ Че какво му пречеше на Господ да засели евреите в Швейцария “, декларира Пантев, само че бе безапелационен, че личностите и паметта и паметниците не би трябвало да се разрушават, без значение по кое време, поради какво събитие и на кого са вдигнати.

Историкът означи, че хората схващат по друг метод живота на отечествата си – едни считат, че техните предшественици са светци, а други – че са злодеи.

Според него драмата на съвременниците е, че в техните показа за предишното не могат да работят с полутоново, с полуоценки, с „ четирисезонни по Вивалди мелодии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР