Хората сведоха глави в нейния дом - Сатиричния театърПоклонението пред

...
Хората сведоха глави в нейния дом - Сатиричния театърПоклонението пред
Коментари Харесай

Сбогуват се с народната аристократка Стоянка Мутафова. Лолова: Обеща да е вечна

Хората сведоха глави в нейния дом - Сатиричния спектакъл
Поклонението пред актрисата стартира в 11 ч. в Сатиричния спектакъл, на чиято натрупа тя беше измежду създателите и член до последния си мирис, и ще продължи до 16 ч.

Малката уличка " Стефан Караджа " е тясна за опечалените почитатели, пристигнали с цветя и мемоари. А фасадата е с големи нейни фотоси - от ефектната хубавица с шапка и цигаре до беззъбата Баба Гичка. Обаче постоянно Стояна! Очарователна и харизматична ". Звезда!

Хората не имат вяра, че към този момент я няма

" Този спектакъл към този момент няма да е същият без Стоянка. Без Стихийното злополучие, без Каката... Вече е горе при Парцалев, при Калоянчев, при Анастасов, при Невена Коканова... Цялата натрупа на създателите... Със сигурност са си запазили горе маса ", с горест сподели тъжен почитател.

" Обеща да е безконечна. Стоянка е жива, тя е образец за всички нас ", сподели Татяна Лолова.

" Още си вардя фотография от първото ни турне със Стоянка през 75-та година в Стара Загора. Аз, тя и Жана Стоянович сме в едно сърце и написа на фотографията " Спомен от службата ". Много смешна фотография и в този момент като потеглих си я погледнах. Стояна присъстваше на един от първите ми концерти. Тя се е познавала с моите родители и доста се обичахме с нея. Поклон ", разяснява Богдана Карадочева.

" Тя беше най-голямата. Освен че беше доста образована, беше и доста сетивна, имаше мощна вътрешен глас. А по какъв начин единствено играеше! Всичко можеше да направи на сцената. Обичам я, реверанс! ", сподели артистът Васил Найденов.

Николай Атанасов-Шуши, който е играл 23 години с нея в 2500 представления, сутринта, тръгвайки към поклонението поставя едно сако, в което намира бадж за огромното честване на 97-годишната й, когато тя два пъти препълни зала 1 на НДК.

" Бяхме уверени, че ще доживее до 100 ", споделя Шуши.

На мултимедия вървяха най-големите й функции в Сатиричния спектакъл, а хората се сбогуваха с нея с една фамозна фотография, на която тя е с безконечните перли.

Стоянка Мутафова си отиде на 97 години откакто тържествено означи " некръглата " си годишнина с обилни представления в препълнената зала 1 на НДК с другари. Седнала на престол! Сякаш споделяше " довиждане ".

" Сякаш се прощаваше със своята аудитория ", връщат лентата нейни почитатели. До последно разчиташе на сцената да я " лекува " и танцуваше сиртаки, въпреки след това да не можеше да направи и крачка без непозната помощ.

Последва серия от здравословни проблеми. Сърцето й изневери - също като на обичания й Нейчо Попов, който си отива от инфаркт едвам на 49 година,, сложиха й песмейкър, мъчеха я незарастващи рани на краката, само че в последна сметка я съобщи жлъчката. Мутафова, с уплаха от скалпела и хирургичната интервенция, с година отсрочва казуса с камъните с жлъчката, само че нещата стават неспасяеми без намесата на лекарите. Актрисата сполучливо изтърпява животоспасяваща хирургичната намеса, упойките, само че след 45 дни в болничното заведение и сепсисът организмът й се предава.

Последните й думи, до момента в който е в схващане, са били към щерка й Муки, която е била неразделно до нея: " Обичам те... ", промълвила тя. После е единствено на О2. Издъхна в 6,15 ч на 6.12. - Никулден.

Изпращаме я през днешния ден, на рождения ден на Стефан Данаилов 9.12. - Мастера и Каката...

Сбогом. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР