Хората стават все по-зависими от умните телефони – стават и

...
Хората стават все по-зависими от умните телефони – стават и
Коментари Харесай

Потребителите стават все по-зависими от смартфоните

Хората стават все по-зависими от умните телефони – стават и си лягат с тях, прекарват по 13 часа на ден и ги ревизират по няколко пъти на час. Това демонстрира изследване на изследователската компания Ipsos по поръчка на софтуерния колос Huawei в 12 европейски страни, измежду които и България. Проучването е обвързвано с потребителското държание при използването на смарт телефон устройства в границите на 24 часа.

Почти всички българи (98%) постоянно взимат телефона със себе си, когато напущат домовете си, демонстрира изследването. Близо половината от тях (48%) признават, че се връщат назад, в случай че са не запомнили телефона у дома, макар риска да закъснеят за работа, демонстрира изследването.

Според него типичният български консуматор се нуждае от смарт телефон, с цел да изпраща известия (72%), да прави фотоси (89%) и с цел да употребява обществени мрежи (85%).

Близо две трети (60%) от сънародниците ни вършат това преди да си легнат, а над половината (55%) незабавно откакто се разсънят. Това е и една от аргументите 63% от българите да държат телефоните до себе си в спалнята, а 7% от тях признават, че даже заспиват с тях в леглото, да вземем за пример под възглавницата.

Поне няколко пъти в границите на час 43 на 100 от българите ровят в телефоните си в търесене на развлечение, сърфиране в обществените мрежи, инспекция на новините, потребление на навигацията, както и за реализиране на връзка с банкови институции.

Проучването разкрива още, че 73% от далите отговор българи признават, че телефонът им е с тях повече от 13 часа дневно. Над една четвърт (26%) от хората употребяват устройството интензивно сред 3 – 4 часа дневно.

Проучването демонстрира още, че над една трета (35%) от българите употребяват телефоните в тоалетната, 18% - в банята, 67% - в кухнята и 51% в детската стая, като по този индикатор страната ни е първа измежду всички 12 страни, в които се е провело изследването.

Проучването " Smart(phone) relationships " е осъществено през януари 2018 година в Австрия, България, Хърватска, Чехия, Дания, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словения и Турция.

Паралелно с акцията за рационални връзки, започват и продажбите на новия модел Huawei P smart. Той идва с новата операционна система EMUI 8.0 и моден дизайн с FullView екран.

Услугите и продуктите на Huawei се разгръщат допълнително от 170 страни, обслужвайки повече от една трета от международното население. Компанията се подрежда на трето място по поръчки на мобилни телефони за 2014 година Глобалната мрежа на Huawei има 20 години опит в телеком промишлеността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР