Хората си мислят, че след като сме статистическа служба, имаме

...
Хората си мислят, че след като сме статистическа служба, имаме
Коментари Харесай

Кои са най-странните статистически данни, които се търсят от Евростат

Хората си мислят, че откакто сме статистическа работа, имаме всевъзможни статистики и това е повода да имаме доста странни и забавни запитвания, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви генералният шеф на Евростат Мариана Коцева. Тя изброи и някои от най-странните въпроси: " Колко е броят на заведения за хранене в Европа предлагащи фондю? Кои са страните, в които котките са повече от кучетата, като домашни любимци? Коя е страната в Европа с най-вече папагали? Какъв е междинният размер на сутиените на дамите в Европейски Съюз и какви са разликите сред страните? ".

По мотив статистическите данни да България тя акцентира, че числата би трябвало да се употребяват, с цел да се набележат политики, против намаляването на популацията да вземем за пример. В момента България е страната в Европейски Съюз, в която популацията понижава най-бързо.

Според прогнозите на Евростат през 2050 година в България ще живеят 5.6 млн. души, при 7 млн. в този момент. В същото време сега популацията на Ирландия е 4.5 млн, а през 2050 то ще е по-многочислено от това в България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР