Хората ще отложат покупките за по-добри временаПазарът на телевизори се

...
Хората ще отложат покупките за по-добри временаПазарът на телевизори се
Коментари Харесай

Чакат 15% спад в продажбите на телевизори

Хората ще отсрочат покупките за по-добри времена

Пазарът на тв приемници се обрисува като мощно обиден от пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията от ковид ще докара до спад на международния пазар за тв приемници, предвижда анализаторската компания Counterpoint Research. Според специалистите, заради намаляване на търсенето на фона на C ovid-19 в Северна Америка и Европа, продажбите през първата половина на 2020 година ще намалеят с 15%.

Частично възобновяване на пазара е допустимо през втората половина на годината, само че в последна сметка годишните доставки на тв приемници евентуално ще бъдат с 8% по-ниски от тези през 2019 година Пазарът още веднъж ще стартира да набира скорост през 2021 година, чакат анализаторите.

Докато разпространяването на ковид продължава, търсенето на тв приемници, изключително в Северна Америка и Европа, ще се забави. В изискванията на икономическа неустановеност и рекомендации за съблюдаване на обществената отдалеченост хората ще отсрочат покупките на устройства за по-добри времена.
още по тематиката
Става явно, че доста западни страни не са в положение да управляват огнищата на ковид толкоз дейно, колкото Китай. Ако пандемията се задълбочи, бизнесът няма да може да се възвърне за дълго време, което заплашва ТВ пазара с още по-изразен спад.

Освен това на 24 март Международният олимпийски комитет отсрочи игрите в Токио за 2021 година Големите спортни събития нормално са съпроводени от растеж в продажбите на тв приемници. Отмяната на Олимпиадата значи, че тласъкът за покупка на нов тв приемник отпада.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР