Хората ще могат да си намаляват данъка върху доходите с

...
Хората ще могат да си намаляват данъка върху доходите с
Коментари Харесай

Ремонт на жилището - намален данък

Хората ще могат да си понижават налога върху приходите с разноските за майстора, който им е ремонтирал жилището.

Това планува план за промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, с който се вкарва нов тип данъчно облекчение в Закона за налозите върху приходите на физически лица.

Текстът гласи, че физическите лица могат да приспадат от общата годишна данъчна основа направените през годината заплащания за труд за ремонт на жилище до 2000 лв..

Трябва обаче да са налице следните условия.

Недвижимият парцел би трябвало да е на територията на България. Данъчно задълженото лице би трябвало да е притежател или съсобственик на жилището.

Подобренията или ремонтът са осъществени от лица от държавна-членка на Европейски Съюз или на друга страна от Европейското икономическо пространство. Имотът не е включен в предприятието на разположение, което прави стопанска активност като търговец.

Лицето има документ за платения труд за ремонта или подобренията, съдържащ реквизитите по Закона за счетоводството, съпроводен от документ за заплащането му (фискален бон, квитанция, банков или различен документ).

Освен това притежателят на парцела и майсторите, които го ремонтират, не би трябвало да са свързани лица.

Когато парцелът е благосъстоятелност на повече от едно физическо лице, облекчението може да се употребява от всеки съсобственик. Условието е общия размер на облекчението да не надвишава 2000 лв..

За да употребяват данъчното облекчение, хората ще би трябвало да разгласят кои са лицата, направили ремонта и платените им суми за труд и по този метод добитите от тях доходи ще излязат на ярко, стимулират смяната от МФ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР