„Хората се почувстваха много несигурни и ядосани от фактурите, които

...
„Хората се почувстваха много несигурни и ядосани от фактурите, които
Коментари Харесай

Диана Ковачева: 20 % са скочили жалбите от граждани срещу „Топлофикация София”

„ Хората се почувстваха доста несигурни и ядосани от фактурите, които получиха за март. Очакванията бяха, че намаляването на цената на природния газ ще се отрази на месечната сметка”, сподели в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия националният омбудсман Диана Ковачева.

Думите й са във връзка обстоятелството, че с близо 20 % са скочили жалбите от жители против „ Топлофикация София”, като повода за това е високите сметки за топлинна сила през м. март.

„ Потребителите се интересуват от това по какъв метод намаляването на цената на природния газ ще се отрази на средствата им. Определено това, което е надвзето обратно във времето, би трябвало да бъде върнато на хората. Затова е належащо да стане ясно, какъв брой пари ще бъдат възобновени на всеки консуматор, по кое време ще се случи това и по какъв начин потребителите ще го усетят”, съобщи Ковачева.

По думите й, сметкита за м. март не са действителни, а планирани. „ Няма никакви доказателства, че в топлия март семействата са нараснали потреблението на парното. Това е необосновано”, сподели още Диана Ковачева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР