Хората със зрителни увреждания могат да водят по-независим животМобилно приложение

...
Хората със зрителни увреждания могат да водят по-независим животМобилно приложение
Коментари Харесай

Приложение с изкуствен интелект помага на незрящи

Хората със зрителни увреждания могат да водят по-независим живот

Мобилно приложение PocketVision употребява силата на изкуствения разсъдък, с цел да помогне на хората с повредено зрение да четат с лекост документи, менюта и различен тип текст (снимка: Honor / IFA 2019)

PocketVision – мобилно приложение, задвижвано от изкуствен интелект, улеснява четенето за незрящите и хората със едва зрение. Апликацията бе показана за първи път от Honor, г лобалната смарт телефон марка, на ревюто IFA 2019 в Берлин.

Налично за смарт телефони Honor 20 и Honor 20 Pro, приложението ще даде опция на хората със зрителни увреждания да водят по-независим живот. „ Ние се стремим да използваме технологиите за обществено богатство и да осигуряваме благоприятни условия на хората да водят по-пълноценен и образован живот ”, съобщи Сам Юан, вицепрезидент на Honor Европа.

PocketVision употребява силата на изкуствения разсъдък (AI) и технологията зад четворните камери на Honor 20 и Honor 20 Pro, с цел да помогне на хората с повредено зрение да четат с лекост документи, менюта и различен тип текст.

Разработено от общественото дружество Eyecoming и основано на технологиите на Honor, включително 48MP съществена камера на Honor 20 Pro, 8MP телефото обектив и HiAI функционалност, задвижвана от чипсет Kirin 980, PocketVision разполага с три основни режима – Text-to-Speech (режим от текст към говор), Zoom-In (режим на увеличаване) и Negative Image (режим негатив), с цел да помогне на хората да четат по-ясно.
още по тематиката
За да способства за повишение на общата информираност за пречките, с които се сблъскват незрящите и отчасти незрящите хора, Honor си партнира с Кралския народен институт за слепи хора (RNIB), който обезпечава поддръжка на хората с увреждане на зрението.

PocketVision към този момент е налично за евакуиране гратис от Huawei AppGallery и поддържа британски, португалски, немски, испански, италиански и китайски език.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР