Хората със състояние от 1 млн. долара вече не се

...
Хората със състояние от 1 млн. долара вече не се
Коментари Харесай

Колко пари трябва да имате, за да бъдете считани за богати в САЩ?

Хората със положение от 1 млн. $ към този момент не се смятат за богати в Съединени американски щати, сочи новото издание на годишното изследване Modern Wealth Survey на банката Charles Schwab, представено от Блумбърг.

Изследването демонстрира, че съгласно американците човек може да се назова богат в случай че разполага с най-малко 2,3 млн. $, което съгласно банката е към 20 пъти над междинното положение на семействата в Съединени американски щати.

Тази стойност съставлява дребен спад спрямо последните две години, когато границата разделяща богатите от останалите съгласно американците е била 2,4 млн. $

Освен това изследването демонстрира, че прага на благосъстоянието става по-висок с повишаването на възрастта на интервюирания. Сред поколението известно като „ Бейби Бум “ (възраст сред 55 и 73 години) доминира мнението, че човек би трябвало да има положение от най-малко 2,6 млн. $, с цел да може да се назова богат. Тази стойност е с 33% по-висока от тази, избрана от поколението на милениалите (възраст сред 23 и 38 съгласно PewResearch).

Когато обаче става въпрос за финансов комфорт, а не за благосъстояние, интервюираните дават доста по-ниска граница. Средната положение в този случай се прави оценка на 1,1 млн. $, като само поколението Z (между 9 и 22 години, макар че извадката на Schwab е била в границата 18-22 години) е показало междинна сума под 1 млн. $ (909 600 долара).

Прочуването на Charles Schwab, в което са взели присъединяване 1000 американци на възраст сред 21 и 75 години, демонстрира, че множеството хора не престават демонстрират огромен интерес към недвижимото имущество.  Повече от 50% от интервюираните във всяка възрастова група са споделили, че в случай че разполагаха с 1 млн. $ биха си купили къща. Този отговор е изключително известен измежду милениалите. Голяма част от интервюираните от това потомство са изразили и неодобрение от дефиницията на термина „ благосъстояние “. Според две трети от тях благосъстоянието на човек зависи по-скоро от метода на живот на човек, в сравнение с от паричното положение, с което разполага.

Въпреки това, 60% от милениалите са споделили, че не изпитват терзания за бъдещето, защото възнамеряват да станат богати в границите на 10 години. По-интересното в тази ситуация е метода, по който те считат, че ще реализиран този резултат. Според милениалите, в случай че желаете да забогатеете, би трябвало да игнорирате изявленията на вашите другари в обществените мрежи.

Какво значи това? Тази тактика се основава на концепцията, че демонстрациите на разкош и разточителен живот в обществените мрежи карат хората да харчат огромни суми пари за неща, от които в действителност нямат потребност.

Отгоре на всичко отрицателното въздействие на обществените мрежи във връзка с ненужните разходи е на път да стане още по-голямо. През март Instagram заяви, че приготвя нова функционалност, наречена Checkout, която ще разреши на потребителите да купуват разнообразни артикули непосредствено от приложението, вместо да бъдат пренасочвани към уеб страницата на търговеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР